Naar inhoud

Jokke Schreurs Kwartet

Wannes meets Django wo 11 januari 2017 - 20.30 uur
20170111_Jokke Schreurs Kwartet DF 2015 © Hedwige Pint.jpg

Wannes Van de Velde is vooral in Vlaanderen bekend als bard en liedschrijver, veel minder als componist. Nochtans hebben Wannes en de zijnen (denk maar aan Walter Heynen) een schat aan schitterende composities afgeleverd, die ook zonder tekst moeiteloos overeind blijven.
Jokke Schreurs wil met zijn kwartet dit minder bekend aspect van Wannes Van de Velde speciaal belichten. Met hun project ‘Wannes meets Django’ willen ze aantonen dat de geleverde composities van het instituut Wannes Van de Velde zo sterk zijn, dat ze even goed Jazz Standards kunnen worden als die van Duke, Django, Cole Porter of Gershwin. Ze hopen hiermee ook de kwaliteiten als componist van de zanger-troubadour beter te doen appreciëren.
Jokke Schreurs is bekend als gitarist en vertolker van de muziek van Django. Nu voegt hij er die van Wannes aan toe. Hij speelde o.a. met Warre Borgmans, Tanguedia, Miel Cools, Guido Belcanto en een paar keer met Wannes zelf.
Wat zou er gebeurd zijn als Django Wannes had kunnen kennen? Dit misschien...

welkom voor een drankje na het concert ter gelegenheid van de start van het Djangofolllies-festival

door
Jokke Schreurs (gitaar), Henk de Laat (dubbele bass/scat), Luc Vanden Bosch (drums/percussie), Sam Vloemans (trompet)

Bij dit concert serveert het cultuurcentrum een verrassingsmenu met wereldingrediënten. Voor deze www-maaltijd betaal je € 12 bovenop de ticketprijs. Reserveer tenminste 3 dagen voor de voorstelling.

Praktisch

Organisatiecultuurcentrum Het Bolwerk
Wanneer
woensdag 11 januari 2017
Aanvang20.30 uur
Waarcc Het Bolwerk
Standaardprijs€ 15
Kortingprijs€ 14
voor: - senioren (65+)
- jongeren (-26)
- groepen vanaf 10 personen
- houders van een lerarenkaart

Alle activiteiten