Naar inhoud

KLASSIEK | Boho Strings

Wenen (on)bekend                   za 05 januari 2019 - 20.30 uur
20190105__BOHOPlayers_HR_76 col.jpg
20190105_Boho Strings - LOGO.jpg

Het nieuwjaarsconcert uit Wenen met de Wiener Philharmoniker is één van 's werelds populairste concerten. Het wordt al sinds 1939 opgevoerd vanuit de Gouden Zaal van het Musikverein, en elk jaar opnieuw proberen velen een zitje te bemachtigen. Begin volgend jaar hoeft u echter geen trip naar Wenen te boeken om te genieten van bijzondere werken uit het rijke Oostenrijkse muziekrepertoire.

David Ramael, dirigent en artistiek leider van het Strijkorkest Boho Strings, en sopraan Elise Caluwaerts slaan de handen in elkaar om een programma samen te stellen met muzikale parels die in Wenen, de ‘muziekwereldstad’, werden gecomponeerd. Tijdens  ‘Wenen (On)bekend’ brengen ze licht klassieke muziek en aria’s van bekende en minder bekende Oostenrijkse componisten waaronder Robert Fuchs, W.A. Mozart, Franz Schubert en Johann Strauss. Muziek van Oostenrijkse componisten behoort tot op de dag van vandaag nog steeds tot de meest beluisterde en meest gespeelde muziek in concertzalen en op klassieke podia.

Wereldwijd geapprecieerd! Traditioneel! Onsterfelijk! Gelukkig Nieuwjaar!!

Soliste Elise Caluwaerts startte haar zangcarrière als barokzangeres en breidde haar repertoire uit naar de romantische en hedendaagse muziek. Zo werkte ze op uitnodiging van het Sydney Festival 2016 nauw samen met Pascal Dusapin voor diens kameropera Passion. In het najaar van 2016 bracht Elise op uitnodiging van het St-Petersburg Symphony Orchestra olv Walter Proost een cd uit met spectaculair coloratuurrepertoire. In 2017 was ze te zien en te horen als Donna Elvira in Mozarts ‘Don Giovanni’ in Shanghai (Shanghai Symphony Orchestra olv David Stern) en later op het jaar resideerde Elise in het Center for Contemporary Opera in New York. In 2017 en 2018 kon u Elise ook al in de VELINX – het moet niet altijd, New York, Shanghai of Sydney zijn – aan het werk zien aan de zijde van de BOHO Players én zong ze de pannen van ons dak tijdens de hommage aan Cole Porter.

www.bohostrings.com

Welkom voor de nieuwjaarsreceptie na het concert!

Praktisch

Organisatiecultuurcentrum Het Bolwerk
Wanneer
zaterdag 5 januari 2019
Aanvang20.30 uur
Waarcc Het Bolwerk
Standaardprijs€ 24
Kortingprijs€ 23
voor: - senioren (65+)
- jongeren (-26)
- groepen vanaf 10 personen
- houders van een lerarenkaart

Alle activiteiten