Naar inhoud

Compagnie Cecilia / Arne Sierens

De broers Geboers                                                              wo 10 april 2019 - 20.30 uur
20181109_De broers Geboers visual.jpg

Marnix Geboers komt uit het prison. En ‘t ziet er niet goed uit: zijn vrouw is nu met een andere vent, moeder ligt in ‘t ziekenhuis en zijn jongste broer Ivan, verkleed als vrouw, voelt zich niet goed in zijn vel. Wanneer vader André na jaren dan ook nog eens totaal onverwacht opduikt en de Rus Andreï, de nieuwe vriend van hun ma, zijn intrek neemt in de overbevolkte woonst, slaan bij onze Marnix de stoppen door. Gelukkig is er nog de moedige mémé die de boel recht probeert te houden.

Theatermaker Arne Sierens sprokkelde in volkswijken ware getuigenissen bijeen en schreef met ‘De broers Geboers’ een straffe serie ‘aantekeningen uit het ondergrondse’. Hij schetst een raak portret van een marginaal gezin dat door deze moderne maatschappij zonder ophouden in de zak wordt gezet: ‘t zou om te lachen zijn, moest het niet zo vreselijk waar zijn.

Sierens zet iets neer dat nog niet gezien is: theater dat op het eerste niveau grappig lijkt en is; maar dat vervolgens dwars door je ziel snijdt en je nog dagenlang achtervolgt. (De Tijd)

door
Sebastien Dewaele, Marijke Pinoy, Tom Ternest, Wouter Bruneel , Wim Willaert (spel), Arne Sierens (tekst), Johan Dehollander (regie)

www.arnesierens.be

Met inleiding om 19u30

>> in de pers: 

 

Praktisch

Organisatiecultuurcentrum Het Bolwerk
Wanneer
woensdag 10 april 2019
Aanvang20.30 uur
Waarcc Het Bolwerk
Standaardprijs€ 18
Kortingprijs€ 17
voor: - senioren (65+)
- jongeren (-26)
- groepen vanaf 10 personen
- houders van een lerarenkaart

Alle activiteiten