ma 26 okt
20u30

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 12.00
+- 1u05

VERPLAATST: Rataplan / Rashif El Kaoui & Amara Reta

Een Jihad van Liefde

VERPLAATST: Rataplan / Rashif El Kaoui & Amara Reta

Een Jihad van Liefde

Naar aanleiding van de gezondheidsrisico’s die het gevolg zijn van het Corona-virus dit voorjaar, werd deze voorstelling afgelast en verplaatst. Alle tickethouders werden hierover persoonlijk geïnformeerd. 

Een theaterstuk gebaseerd op het boek ‘Een Jihad van Liefde’ van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck. Hierin schetst El Bachiri zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn echtgenote en zijn leven na de aanslagen van 22 maart 2016 waarbij zijn vrouw het leven liet.

Als eerbetoon aan zijn vrouw buigt hij het leed dat hem is aangedaan op moedige en veerkrachtige wijze om in een boodschap van liefde en verzoening.

We zien Mohamed twijfelen, wroeten, bidden, zoeken. Vanuit zijn keuken kijkt hij terug, op de gebeurtenissen en op zijn leven dat hij weer op het goede spoor probeert te krijgen. Maar met wie praat hij hier de hele voorstelling over?

 

 

door

Rashif El Kaoui, Amara Reta (spel), Hans Van Cauwenberghe (regie/tekstbewerking)

in de pers

Een heel integere vertaling van El Bachiri’s boekje, die de lijdende mens toont achter de oproep tot menselijkheid. Wat het stuk toevoegt, is het slepende rouwproces achter de façade. 'Een Jihad van Liefde’ illustreert hoe de boodschap die hem overal staande ovaties opleverde, hem binnenshuis staande hield.
Gilles Michiels – Etcetera
De voorstelling voegt iets aan het boek toe, omdat het geen betoog is, maar een kwetsbaar portret van twee mensen die elkaar heel graag zien. Een kleinood op te koesteren. 
Magali Degrande – Het Nieuwsblad ****