Stap of fiets langs unieke stukjes Vilvoordse Belpop-geschiedenis

7 augustus 2020

Hou je van Belgische popmuziek en ben je nieuwsgierig naar wat er zoal op muzikaal vlak in Vilvoorde leeft? Wandel of fiets dan langs de Vilvoordse plekken waar muzikale popgeschiedenis is geschreven. De route is uitgestippeld door dé vakmannen bij uitstek: Jan Delvaux (Humo, Radio 1, Canvas) en Jimmy Dewit a.k.a. Bobby Ewing (Discobar Galaxie), twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek.

Schepen van cultuur Moad El Boudaati ontdekte al enkele locaties van het parcours en reageert: "Deze 14 km-lange wandel- en fietsroute is zeer laagdrempelig en gevarieerd. Niet alleen biedt de route interessante weetjes over wat er zoal op muzikaal vlak te beleven viel en valt in onze Zennestad. Het traject is bovendien origineel opgezet met qr-codes zodat je op een interactieve manier heel wat verhalen voorgeschoteld krijgt. Een leerrijke en interessante manier om onze stad te ontdekken en in beweging te schieten".

Ga mee op pad met Jan en Jimmy en houd halt aan onder andere de De Kuiper, Het 13de gebod, De Drinkfabriek/Cantina Caramba, De Kruitfabriek of Domein Drie Fonteinen. Wij schotelen een boeiende tocht langs 10 Belpop-locaties. Bij elke plek hangt een QR-code waarachter een mooi verhaal in woord en beeld gebracht wordt.

Flyers met de route van Belpop Bonanza Vilvoorde zijn beschikbaar in de infopunten en Bib van Vilvoorde. De route kan ook hier gedownload worden. 

Bekijk hier de reportage op RINGtv voor een voorsmaakje.