publiekswerking

Welkom in cc Het Bolwerk!

Het voltallige team van het cultuurcentrum streeft er steeds naar om ieder bezoek naar wens en veilig te laten verlopen. 

Onze onthaalmedewerkers staan graag tot je beschikking voor meer informatie over onze verschillende diensten. Maar om je alvast op weg te helpen, vind je hierna al enkele antwoorden op veelvoorkomende vragen in verband met onze activiteiten:

Voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders voorzien wij een aantal goed bereikbare plaatsen. Deze kunnen enkel via de balie gereserveerd worden. Ook minder mobiele bezoekers nemen het best contact op met de balie voor hun reservatie. Zo kunnen wij hun de meest geschikte zetels aanbieden.
Indien gewenst kan een medewerker van het cultuurcentrum je naar je zitplaats begeleiden. Geef hiervoor een seintje vooraf.

Personen met een handicap die over een begeleiderspas beschikken, kunnen gratis een begeleider meebrengen naar de voorstelling. De begeleider hoeft niet altijd dezelfde persoon te zijn. -> Wij verzoeken houders van een begeleiderspas om hun tickets via de balie van het cultuurcentrum te bestellen.
De aanvraag van een begeleiderspas kan enkel schriftelijk gebeuren via Provinciebestuur Vlaams-Brabant Dienst welzijn, Provincieplein 1, 3010 Leuven of via begeleiderspas [at] vlaamsbrabant.be.

Personen met een handicap die over een European Disability Card  beschikken, kunnen gratis een begeleider meebrengen naar de voorstelling.
De begeleider hoeft niet altijd dezelfde persoon te zijn. Wij verzoeken houders van een European Disability Card om hun tickets via de balie van het cultuurcentrum te bestellen.
Voor meer informatie over deze kaart en hoe deze aan te vragen, kijk op www.eudisabilitycard.be.

Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar die een V-pas ontvingen, krijgen een korting van 80 % op de standaardprijs.
Houders van een V-pas kunnen op vertoon van hun V-pas hun tickets aan V-pastarief bestellen via de balie.

Check V-pas Stad Vilvoorde voor meer informatie of neem contact op met stad Vilvoorde: 02 255 45 11, info [at] vilvoorde.be.

Vanaf 02 mei stapt Vilvoorde mee in de UiTPAS Noordrand en kan je punten sparen voor heel wat activiteiten. Lees meer over UiTPAS Noordrand  in Vilvoorde. Alle kinderen en jongeren tot 18 ontvangen de UiTPAS Noordrand gratis eind 2024 wanneer deze de V-pas vervangt.

Verkochte kaarten worden niet omgeruild of terugbetaald. Het herroepingsrecht is niet van toepassing.

Momenteel is onze ruilbox niet actief.

Op zoek naar tickets voor een uitverkochte voorstelling? Of ticket(s) over? Maak dan gebruik van onze ruilbox.

Op de website van cc Het Bolwerk vind je bij iedere voorstelling onder de knop ‘bestel tickets’ een knop ‘ruilbox’. Hiermee kan je vanaf 1 september tickets aanbieden of aanvragen. Niet tegen zwarte marktprijzen, maar tegen de prijs vermeld op het ticket, puur om elkaar te helpen.

Neem rechtstreeks met elkaar contact op en volg deze tips voor het gebruik van de ruilbox.

De bewaakte vestiaire gaat open een half uur voor iedere voorstelling. 

Het gebruik van de vestiaire is gratis en verplicht voor paraplu’s, natte jassen, buggy’s en rugzakken. 

De vestiaire sluit een kwartier na de voorstelling. Bedankt om hiermee rekening te houden, en je jas en spullen weer tijdig op te pikken. 

Bij verlies van het vestiairenummer rekenen we een administratieve kost van € 5 aan.

Alle tickets dragen een unieke QR-code. 

Aan de ingang van de zaal controleren we de tickets met een scanner. Dit gebeurt zowel voor tickets op papier, als e-tickets op de smartphone. 

Iedere QR-code kan slechts 1 keer gescand worden. 

Onze voorstellingen beginnen stipt.

Zorg ervoor dat je op tijd bent, want na aanvang van de voorstelling laten we geen publiek meer toe tenzij bij eventuele pauzes.

Als je je ticket(s) verloren of vergeten bent, kan je een herprint vragen aan de balie. Hiervoor rekenen we € 0,50 aan per ticket.

In de schouwburg mag je niet eten of drinken!

Je mag ook niet fotograferen en geluids- of beeldopnamen maken, zeker niet met flits.

Uit respect voor de artiesten en om alle bezoekers ten volle te laten genieten van de  voorstelling, vragen we je om de gsm uit te schakelen vóór de start van de voorstelling.

Conform de veiligheidsvoorschriften dienen alle in- en uitgangen van de schouwburg steeds volledig vrij te blijven.

Buggy’s, rolstoelen of andere omvangrijke voorwerpen zoals rugzakken dienen dan ook steeds afgegeven te worden aan de vestiaire of gestald te worden in de gang buiten de schouwburg.

Voor familievoorstellingen vermelden we een minimumleeftijd. Kinderen jonger dan de aangegeven leeftijd voor die voorstelling worden niet toegelaten.

Voor te jonge kinderen, voorzien wij in het cc gratis oppas.Geef minstens 5 dagen vooraf een seintje via de balie: cultuurcentrum [at] vilvoorde.be.

Ben je jarig? En wil je graag je feestje vieren in cc Het Bolwerk?

Kies een familie(film)voorstelling en bestel via de balie een ticket voor jezelf en je vriendjes of familie: wie 10 feestvierders meebrengt, komt er zelf gratis in, en krijgt daar bovenop van het cc nog een leuke verrassing.

TIP: spreek met cultuurcafé BObar af om iets lekkers klaar te zetten!

Een aantal van onze voorstellingen zijn in het Nederlands, maar je hoeft niet voor alle voorstellingen perfect Nederlands te kunnen. Om aan te geven hoe goed je kennis van het Nederlands best is om als volwassene optimaal van de voorstellingen te genieten, hebben we ze een taalniveau gegeven. Dit is de uitleg bij de gebruikte taaliconen:

taalniveau 1Je spreekt of begrijpt nog geen of weinig Nederlands. In de voorstelling is er veel visuele en/of muzikale ondersteuning. Je kan genieten van de muziek of het spektakel zonder (veel) Nederlands te begrijpen.
Taalniveau 2Je spreekt of begrijpt nog geen of weinig Nederlands. In de voorstelling is er veel visuele en/of muzikale ondersteuning. Je kan genieten van de muziek of het spektakel zonder (veel) Nederlands te begrijpen.
taalniveau 3Je begrijpt al een beetje Nederlands, maar durft nog niet zo goed te praten. Dankzij de visuele en/of muzikale ondersteuning in de voorstelling kan je genieten van de activiteit waarin eenvoudig Nederlands wordt gebruikt.
Taalniveau 4Je begrijpt al aardig wat Nederlands en je kan ook vlot iets vertellen. De boodschap in de voorstelling mag iets complexer zijn, maar de zinnen zijn helder en eenvoudig. De teksten worden visueel en/of muzikaal ondersteund.

Een aantal filmvoorstellingen bieden de mogelijkheid om de earcatch-app te gebruiken. Earcatch vertelt slechtzienden wat ze niet zien tijdens filmprojecties.

Installeer de app op je smartphone of tablet en download thuis de audiodescriptie voor de films waarbij we het earcatch-logo vermelden.

Gebruik tijdens de film je koptelefoon of oortjes en kies 'afspelen' zodra de film begint.
Dankzij je microfoon, zorgt earcatch ervoor dat de audiodescriptie gelijk loopt met wat er in beeld te zien is. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld gebeurt.

Er is geen internetverbinding nodig tijdens de film. Klik door voor meer informatie.

cc Het Bolwerk bewaakt het geluidsniveau in de schouwburg en stelt aan de vestiaire oordopjes ter beschikking van het publiek.

Je gsm of sleutels verloren in de schouwburg? Je jas laten hangen in de vestiaire? Spijtig, maar dat kan iedereen overkomen.

Contacteer zo snel mogelijk onze balie tijdens de openingsuren of via cultuurcentrum [at] vilvoorde.be. Geef ons een duidelijke beschrijving van wat je kwijt bent en hoe we je kunnen contacteren. Dan spreken we samen een tijdstip af waarop je het voorwerp kan komen ophalen. 

Alle verloren voorwerpen worden verzameld aan de balie, en gedurende een beperkte tijd bijgehouden. Als we niet kunnen achterhalen wie de eigenaar is van de gevonden voorwerpen, bezorgen we die aan het einde van het seizoen aan een goed doel. 

Zelf iets gevonden in onze gebouwen? Bezorg de verloren voorwerpen aan onze medewerkers via de vestiaire of aan de balie. Zo maken we allemaal de wereld een beetje beter ;-) 

Het cultuurcentrum beschikt over een aantal zalen die gehuurd kunnen worden door erkende Vilvoordse verenigingen, Vilvoordse scholen, organisaties en bedrijven. 

Klik door naar het luik zaalverhuur om meer te vernemen over de huur van de zalen in het cultuurcentrum, maar ook over de huur van zalen voor socio-cultuur gebruik in Vilvoorde. 

Vilvoordse (culturele) verenigingen, scholen, organisaties en bedrijven maken regelmatig gebruik van de schouwburg, exporuimte of andere zalen van het cultuurcentrum. De (culturele) activiteiten die toegankelijk zijn voor het brede publiek, communiceren wij via de rubriek 'te gast'. 

De ticketverkoop voor de voorstellingen of activiteiten van deze gasten gebeurt evenwel via de vereniging zelf en niet via de balie van cc Het Bolwerk.
Contacteer dus steeds de organisatie in kwestie als je tickets wenst te reserveren of informatie op te vragen.

Cultuur smaakt naar meer! Heb je een kleine of grote dorst? Een kleine of grote honger? Dan is BObar ‘the place to be’.

Het cultuurcafé is open op volgende dagen: 

 •     maandag: van 16u00 tot 23u00
 •     dinsdag: gesloten
 •     woensdag: van 16u00 tot 23u00
 •     donderdag: van 16u00 tot 23u00
 •     vrijdag: van 16u00 tot 23u00
 •     zaterdag: van 11 tot 23u00
 •     zondag: van 11 tot 22u00

En opent bovendien de deuren wanneer het cultuurcentrum activiteiten buiten deze uren organiseert.  

Info en reservatie: 02 252 14 25
E-mail: bobar.vilvoorde [at] hotmail.com

De schouwburg van cc Het Bolwerk biedt plaats aan 440 bezoekers.  

Hou er rekening mee dat het podium van de schouwburg is verhoogd is en de eerste vier rijen A, B, C en D parterre zijn. Vanaf rij E loopt de zaal naar boven tot en met rij Q.

De vier rolstoelplaatsen bevinden zich langs de rijen C en D.

Bekijk hier het zaalplan van de schouwburg.

De standaard tegoedbon blijft geldig tot het einde van het cultuurseizoen. 
De corona-tegoedbon met unieke code blijft geldig tot 2 jaar na toekenning.

De ontvanger kan de bon online of aan de balie gebruiken; het restbedrag blijft steeds geldig tot de op de bon vermelde datum.

Hij kan bij iedere voorstelling gebruikt worden als betaalmiddel. 
Reserveer je plaatsen en doorloop de reservatieflow. In het betaalblad kan je kiezen voor 'gebruik waardebon' en geef daar de unieke code in. 

Volg ons nieuws via onze website, Facebook of Instagram of schrijf je via deze link in voor: 

 • onze e-nieuwsbrief (1 keer per maand)
 • onze familieflyer (2 keer per jaar)
 • onze filmflyer (3 keer per jaar) 
 • ons seizoenskrantje (2 à 3 keer per jaar)
 • onze jaarbrochure