Losse tickets

Het cultuurcentrum is een centrale ontmoetingsplek die voor iedereen de deuren wijd openzet. Ons programma biedt een breed en divers aanbod voor alle leeftijden. We willen alle cultuurliefhebbers aanspreken en zoveel mogelijk drempels wegnemen.
Zo bestaan er reducties* voor bezoekers die losse tickets kopen: 

 • Korting bij de meeste avond(film)voorstellingen voor: 

  • senioren (65-plussers)
  • jongeren (-26)
  • groepen vanaf 10 personen
  • houders van een lerarenkaart
    
 • Ben je jonger dan 26? Gebruik dan de lastminutejongerenkorting: je geniet 50 % korting bij aankoop van een ticket aan de balie, een half uur voor de voorstelling, op vertoon van je identiteitskaart. Deze uitzonderlijke korting is enkel van toepassing op voorstellingen waarvoor wij naast de standaardprijs reeds een kortingprijs vermelden. Zij is evenwel nooit van toepassing bij film, matinee-, familie- en circusvoorstellingen.
   
 • Korting bij familie(film)voorstellingen voor:
   
  • leden van de Gezinsbond
  • groepen vanaf 10 personen
 • Korting voor V-pashouders (vroegere Vrijetijdspas)
  Kinderen tot en met 18 jaar die deel uitmaken van een gezin dat recht heeft op het OMNIO-statuut of op de verhoogde verzekeringstegemoetkoming van de mutualiteit, kunnen een V-pas krijgen. De V-pashouder geniet een korting van 50% op de standaardprijs voor de meeste podium- en filmvoorstellingen. Hij/zij mag 2 volwassen begeleiders meebrengen die ook het V-pastarief genieten. Er is geen reductie bij podiumvoorstellingen zonder (abo)korting. -> Wij verzoeken hen om hun tickets via de balie van het cultuurcentrum te bestellen.
  Het Sociaal Huis bezorgt automatisch een V-pas aan wie er recht op heeft. Contacteer deze dienst als je er vragen over hebt: Administratief Centrum Kursaal, Kursaalstraat 40, 1800 Vilvoorde, tel. 02 257 98 11. 
   
 • Gratis ticket voor begeleiders van een begeleiderspashouder
  Personen met een handicap die over een begeleiderspas beschikken, kunnen gratis een begeleider meebrengen naar de voorstelling. De begeleider hoeft niet altijd dezelfde persoon te zijn. -> Wij verzoeken houders van een begeleiderspas om hun tickets via de balie van het cultuurcentrum te bestellen.
  De aanvraag van een begeleiderspas kan enkel schriftelijk gebeuren via Provinciebestuur Vlaams-Brabant Dienst welzijn, Provincieplein 1, 3010 Leuven of via begeleiderspas [at] vlaamsbrabant.be.
   
 • Gratis ticket voor begeleider van de houder van een European Disability Card
  Personen met een handicap die over een European Disability Card beschikken, kunnen gratis een begeleider meebrengen naar de voorstelling.
  De begeleider hoeft niet altijd dezelfde persoon te zijn. Wij verzoeken houders van een European Disability Card om hun tickets via de balie van het cultuurcentrum te bestellen. 
  Voor meer informatie over deze kaart en hoe deze aan te vragen, kijk op www.eudisabilitycard.be.

  (*) Deze kortingen zijn niet cumuleerbaar met de diverse abonnementsvoordelen.
   

Gebruik een tegoedbon als betaalmiddel

De standaard tegoedbon blijft geldig tot het einde van het cultuurseizoen. 
De corona-tegoedbon met unieke code blijft geldig tot 2 jaar na toekenning.

De ontvanger kan de bon online of aan de balie gebruiken; het restbedrag blijft steeds geldig tot de op de bon vermelde datum. Reserveer je plaatsen en doorloop de reservatieflow. In het betaalblad kan je kiezen voor 'gebruik waardebon' en geef daar de unieke code in.