VC Bolwerk klaar voor vaccinatie

12 februari 2021

Binnen eerstelijnszone BraViO staat VC Bolwerk vanaf 15 februari klaar voor de gefaseerde vaccinatie van de inwoners van Vilvoorde en Machelen.

Het Vilvoordse bedrijf Sportizon heeft alles in gereedheid gebracht om alle +18-jarigen in de beste en meest veilige omstandigheden te ontvangen voor hun beschermende prik.

De voorzitter van eerstelijnszone BraViO Lieve Victor, gaf samen met burgemeesters Hans Bonte (Vilvoorde) en Marc Grootjans (Machelen), centrumverantwoordelijke Mattias Kempeneers (Sportizon) en algemeen coördinator Lodewijk De Witte, een rondleiding en toelichting bij de opzet van vaccinatiecentrum Bolwerk.

Lieve Victor: “Als eerstelijnszone zijn we pas actief sinds juli 2020 en nemen hier een heel belangrijke taak op: samen met de gemeentes die de infrastructuur van het vaccinatiecentrum klaarstomen, vullen we alle medische taken in: heel wat dokters, apothekers en verpleegkundigen zullen klaarstaan om de hele bevolking zo snel mogelijk te vaccineren zodat we opnieuw naar het normale leven kunnen overgaan. Iedereen wacht met ongeduld de leveringen van het vaccin af.”

Hans Bonte: “We zijn klaar voor de grootste marathon uit het nationale en lokale gezondheidsbeleid. Minstens 33 855 Vilvoordenaars moeten hier twee keer langs komen voor hun spuitje. Dit zijn 67 710 bezoeken die stuk voor stuk in de beste medische omstandigheden moeten verlopen. Hier kunnen we de mensen echt beschermen tegen het COVID-virus en hier kunnen we vooral samen een vuist maken tegen een virus dat onze samenleving nu al bijna een jaar in zijn greep houdt. Het wordt vooral een marathon van de samenwerking. VC Bolwerk is niet alleen een samenwerking met onze eerstelijnszone BraViO maar ook een intense samenwerking tussen de gemeente Machelen en stad Vilvoorde. Maar het moet verder gaan: VC Bolwerk is een uitdaging die de samenwerking vergt tussen alle politieke verantwoordelijken – meerderheid én oppositieleden uit beide gemeenten– tussen de burgers en de overheden, tussen vrijwilligers en beroepskrachten. We zullen dan ook de komende weken en maanden niet nalaten om heel wat burgers uit te nodigen om zich op de een of andere manier te betrekken bij dit levensbelangrijke project.”

Marc Grootjans: “Het vaccinatiecentrum staat klaar om snel te schakelen. We kunnen rekenen op heel wat medewerkers en vrijwilligers om onze zeer diverse bevolking te ontvangen. Van de 15 623 inwoners van Machelen en Diegem zullen meer dan 11 600 inwoners uitgenodigd worden voor hun verlossende prik. Ook al schatten we dat zo’n 10 000 mensen dankzij de centrale ligging van het vaccinatiecentrum te voet zullen kunnen komen, toch hebben we ook aandacht voor de bereikbaarheid en zullen we met verenigde krachten gepaste oplossingen uitwerken voor de mobiliteit. Morgen plannen we nog een doorgedreven test van de stroom in het vaccinatiecentrum zodat we volgende week klaarstaan voor de start van de marathon. Vanaf dan mogen de vaccins komen.”

Alle informatie rond de vaccinatiecampagne in Vilvoorde werd gebundeld op www.vilvoorde.be/vaccineren en www.machelen.be/vaccineren.

Een website en callcenter van het vaccinatiecentrum zelf worden binnenkort gelanceerd.

Voor algemene informatie i.v.m. vaccineren: www.laatjevaccineren.be.