pARTkoer 1e graad: muziek

Voorstelling in het cultuurcentrum

'Z van Zokken' van Anna's Steen: een grappige, speelse en licht absurde voorstelling rond de lotgevallen van een koning, een koningin en hun hofhouding. Meer info op de pagina van de voorstelling
'De Wachters' van Speelman: Een knotsgekke, absurd-clowneske muziektheatervoorstelling, over 2 volwassen mannen die ergens aan een boom staan te wachten tot ze groot zijn. Meer info op de pagina van de voorstelling.

Workshop op school: muziek

Ben je klaar om een muzikaal avontuur te beleven? Een ervaren artistieke begeleider van Amadeo Kollectif zal tijdens deze workshop rond de djembé de kinderen op een speelse manier laten kennismaken met ritme. Amadeo Kollectif staat bekend om zijn creatieve workshops die de verbeelding prikkelen. Door middel van vocale rythmes, zang, dans en ritmische spelletjes leven de kinderen (en leerkrachten) zich helemaal uit tijdens deze workshop. Het belooft een energieke en leerzame ervaring te worden voor iedereen.

Doe-Denk-Ding: opdrachtenkaartjes in de klas of thuis

Een kaftje met 10 kaarten (1 per maand) met telkens drie opdrachten: een ‘doeding’ voor in de klas, een ‘doeding’ voor thuis en een ‘denkding’. Korte, speelse activiteiten om het muzische maandelijks een plek te geven in de klas en thuis.

Kunstkoffer in de klas

Kunstkoffer met een gedetailleerde handleiding met opdrachtfiches en inspirerende materialen om de opdrachten te doen waarmee je als leerkracht aan de slag kan met je klas. Een instructievideo maakt je wegwijs. Open de koffer en verken op een speelse manier muziek. Je kan als leerkracht zelf bepalen hoe lang en hoe intens je met de koffer werkt door verschillende opdrachten te combineren of tussendoor korte prikkelende activiteiten te plannen.

Elke koffer is opgebouwd rond een aantal specifieke kunsteducatieve thema's. Voor muziek zijn dat: ritme – luisteren – tempo – geluidstextuur – dynamiek.