pARTkoer 1e leerjaar - dans

Voorstelling in het cultuurcentrum

'Foon' van collectief dOFt: een dynamische, verrassende en speelse danstheatervoorstelling waar tekst, beweging, muziek, acrobatie en installatiewerk samenvloeien.
Meer info op de pagina van de voorstelling

Workshop op school: dans

Tijdens de cultuureducatieve trip van pARTkoer is een workshop hedendaagse dans in samenwerking met Passerelle één van jullie bestemmingen. Passerelle is een artistieke jongerenwerking die hedendaagse dans inzet om kinderen en jongeren te inspireren. In deze workshop proeven de leerlingen van dans, beweging en performance. Danservaring is niet nodig. Creativiteit en inlevingsvermogen zijn veel belangrijker! 

Doe-Denk-Ding: opdrachtenkaartjes in de klas of thuis

Een kaftje met 10 kaarten (1 per maand) met telkens drie opdrachten: een ‘doeding’ voor in de klas, een ‘doeding’ voor thuis en een ‘denkding’. Korte, speelse activiteiten om het muzische maandelijks een plek te geven in de klas en thuis.

Kunstkoffer in de klas

Kunstkoffer met een gedetailleerde handleiding met opdrachtfiches en inspirerende materialen om de opdrachten te doen waarmee je als leerkracht aan de slag kan met je klas. Een instructievideo maakt je wegwijs. Open de koffer en verken op een speelse manier dans. Je kan als leerkracht zelf bepalen hoe lang en hoe intens je met de koffer werkt door verschillende opdrachten te combineren of tussendoor korte prikkelende activiteiten te plannen.

Elke koffer is opgebouwd rond een aantal specifieke kunsteducatieve thema's. Voor dans zijn dat: ritme - beweging - zwaartekracht - tempo - dynamiek.