pARTkoer 2e graad - film/multimedia

Voorstelling in het cultuurcentrum

'De Bleke Baron' van Kopergietery: een muzikale fabel over een innige vriendschap tussen twee muzikanten tijdens een bewind dat enkel het nut van het nut inziet en jacht maakt op alles wat of wie ze overbodig acht. Meer info op de pagina van de voorstelling.
'Lift-Off' van Tina Maerevoet: een tot de verbeelding sprekende, absurde voorstelling. Een space-iale performance over dromen waarmaken, missie missen, loslaten en zelfvertrouwen. Meer info op de pagina van de voorstelling

Workshop op school: fotografie

In deze workshop duiken kinderen in de wereld van fotografie, waar ze creativiteit uiten en technieken zoals camerastandpunten en compositie leren. Ze bewerken foto's met de gratis app Snapseed en vertellen verhalen met tekst en achtergrond, terwijl ze kritisch denken en samenwerken aan nieuwsitems met hun tablets. Geef je leerlingen deze boeiende multimediale ervaring en inspireer ze om hun eigen beeldverhalen te creëren!

Doe-Denk-Ding: opdrachtenkaartjes in de klas of thuis

Een kaftje met 10 kaarten (1 per maand) met telkens drie opdrachten: een ‘doeding’ voor in de klas, een ‘doeding’ voor thuis en een ‘denkding’. Korte, speelse activiteiten om het muzische maandelijks een plek te geven in de klas en thuis.

Kunstkoffer in de klas

Kunstkoffer met een gedetailleerde handleiding met opdrachtfiches en inspirerende materialen om de opdrachten te doen waarmee je als leerkracht aan de slag kan met je klas. Een instructievideo maakt je wegwijs. Open de koffer en verken op een speelse manier de wereld van film/multimedia. Je kan als leerkracht zelf bepalen hoe lang en hoe intens je met de koffer werkt door verschillende opdrachten te combineren of tussendoor korte prikkelende activiteiten te plannen.

Elke koffer is opgebouwd rond een aantal specifieke kunsteducatieve thema's. Voor film/multimedia zijn dat: licht & donker – beweging – spanningsopbouw – camerastandpunt – cadrage.