pARTkoer 2e graad - theater

Voorstelling in het cultuurcentrum

'De Bleke Baron' van Kopergietery: een muzikale fabel over een innige vriendschap tussen twee muzikanten tijdens een bewind dat enkel het nut van het nut inziet en jacht maakt op alles wat of wie ze overbodig acht. Meer info op de pagina van de voorstelling.
'Lift-Off' van Tina Maerevoet: een tot de verbeelding sprekende, absurde voorstelling. Een space-iale performance over dromen waarmaken, missie missen, loslaten en zelfvertrouwen. Meer info op de pagina van de voorstelling

Workshop op school: (figuren)theater

Stap mee in de wondere wereld van de poppen. Onder de bezielende leiding van Koen Swanenberg, acteur en poppenspeler bij Theater Tieret & Theater Froe Froe ... worden de leerlingen ondergedompeld in de wereld van het figuren- en poppentheater. Koen komt toe met een karrenvracht aan poppen en leert alle kneepjes van het vak aan in een intensieve en vooral interactieve workshop. Zo gaat iedereen als een volleerd poppenspeler naar huis.

Doe-Denk-Ding: opdrachtenkaartjes in de klas of thuis

Een kaftje met 10 kaarten (1 per maand) met telkens drie opdrachten: een ‘doeding’ voor in de klas, een ‘doeding’ voor thuis en een ‘denkding’. Korte, speelse activiteiten om het muzische maandelijks een plek te geven in de klas en thuis.

Kunstkoffer in de klas

Kunstkoffer met een gedetailleerde handleiding met opdrachtfiches en inspirerende materialen om de opdrachten te doen waarmee je als leerkracht aan de slag kan met je klas. Een instructievideo maakt je wegwijs. Open de koffer en verken op een speelse manier theater. Je kan als leerkracht zelf bepalen hoe lang en hoe intens je met de koffer werkt door verschillende opdrachten te combineren of tussendoor korte prikkelende activiteiten te plannen.

Elke koffer is opgebouwd rond een aantal specifieke kunsteducatieve thema's. Voor theater zijn dat: spanningsopbouw – climax – stilte – oorzaak & gevolg – inleving & fantasie.