pARTkoer 2e leerjaar: muziek

Voorstelling in het cultuurcentrum

'Red & Lily' van Lennaert Maes en Fleur Hendriks: een muzikale ode aan de fantasie.
Meer info op de pagina van de voorstelling

Workshop op school: muziek

De artiestieke begeleid(st)ers van Amadeo Kollectif nemen de leerlingen mee in de wereld van Peter en de Wolf van de Russische componist Prokoviev. Vertrekkend vanuit hun creativiteit maken de leerlingen met muziek een eigen personage en ontwikkelen ze samen een nieuw verhaal.

Doe-Denk-Ding: opdrachtenkaartjes in de klas of thuis

Een kaftje met 10 kaarten (1 per maand) met telkens drie opdrachten: een ‘doeding’ voor in de klas, een ‘doeding’ voor thuis en een ‘denkding’. Korte, speelse activiteiten om het muzische maandelijks een plek te geven in de klas en thuis.

Kunstkoffer in de klas

Kunstkoffer met een gedetailleerde handleiding met opdrachtfiches en inspirerende materialen om de opdrachten te doen waarmee je als leerkracht aan de slag kan met je klas. Een instructievideo maakt je wegwijs. Open de koffer en verken op een speelse manier muziek. Je kan als leerkracht zelf bepalen hoe lang en hoe intens je met de koffer werkt door verschillende opdrachten te combineren of tussendoor korte prikkelende activiteiten te plannen.

Elke koffer is opgebouwd rond een aantal specifieke kunsteducatieve thema's. Voor muziek zijn dat: ritme – luisteren – tempo – geluidstextuur – dynamiek.