pARTkoer 3e leerjaar - theater

Voorstelling in het cultuurcentrum

'Killie Billie' van Theater FroeFroe: figurentheater op speed. Een waanzinnige rollercoaster van (poppen)spel, livemuziek en video, vol spannende momenten die je naar adem doen happen.
Meer info op de pagina van de voorstelling 

Workshop op school: theater

Onder Leiding van Anaïs Jansen, Actrice bij Theater Tieret, 'Wannabe's' (Ketnet) en 'Rewind' (film), worden de leerlingen ondergedompeld in de wereld van improvisatie- en poppentheater. Alle kneepjes van het vak worden hen in een intensieve en vooral interactieve workshop aangeleerd. Een voorsmaakje: pARTkoer workshop theater in GBS 't Villegastje Strombeek

Doe-Denk-Ding: opdrachtenkaartjes in de klas of thuis

Een kaftje met 10 kaarten (1 per maand) met telkens drie opdrachten: een ‘doeding’ voor in de klas, een ‘doeding’ voor thuis en een ‘denkding’. Korte, speelse activiteiten om het muzische maandelijks een plek te geven in de klas en thuis.

Kunstkoffer in de klas

Kunstkoffer met een gedetailleerde handleiding met opdrachtfiches en inspirerende materialen om de opdrachten te doen waarmee je als leerkracht aan de slag kan met je klas. Een instructievideo maakt je wegwijs. Open de koffer en verken op een speelse manier theater. Je kan als leerkracht zelf bepalen hoe lang en hoe intens je met de koffer werkt door verschillende opdrachten te combineren of tussendoor korte prikkelende activiteiten te plannen.

Elke koffer is opgebouwd rond een aantal specifieke kunsteducatieve thema's. Voor theater zijn dat: spanningsopbouw – climax – stilte – oorzaak & gevolg – inleving & fantasie.