pARTkoer 4e leerjaar - film/multimedia

Voorstelling in het cultuurcentrum

'Farfelu' van Zonzo Compagnie: de gevatte interactie tussen multi-instrumentalist Rémi Decker en de geprojecteerde animatiefilmpjes maakt van ‘Farfelu’ een next level cineconcert.
Meer info op de pagina van de voorstelling

Workshop op school: fotografie

In deze workshop duiken kinderen in de wereld van fotografie, waar ze creativiteit uiten en technieken zoals camerastandpunten en compositie leren. Ze bewerken foto's met de gratis app Snapseed en vertellen verhalen met tekst en achtergrond, terwijl ze kritisch denken en samenwerken aan nieuwsitems met hun tablets. Geef je leerlingen deze boeiende multimediale ervaring en inspireer ze om hun eigen beeldverhalen te creëren!

Doe-Denk-Ding: opdrachtenkaartjes in de klas of thuis

Een kaftje met 10 kaarten (1 per maand) met telkens drie opdrachten: een ‘doeding’ voor in de klas, een ‘doeding’ voor thuis en een ‘denkding’. Korte, speelse activiteiten om het muzische maandelijks een plek te geven in de klas en thuis.

Kunstkoffer in de klas

Kunstkoffer met een gedetailleerde handleiding met opdrachtfiches en inspirerende materialen om de opdrachten te doen waarmee je als leerkracht aan de slag kan met je klas. Een instructievideo maakt je wegwijs. Open de koffer en verken op een speelse manier de wereld van film/multimedia. Je kan als leerkracht zelf bepalen hoe lang en hoe intens je met de koffer werkt door verschillende opdrachten te combineren of tussendoor korte prikkelende activiteiten te plannen.

Elke koffer is opgebouwd rond een aantal specifieke kunsteducatieve thema's. Voor film/multimedia zijn dat: licht & donker – beweging – spanningsopbouw – camerastandpunt – cadrage.