pARTkoer 5e leerjaar - STEAM

Voorstelling in het cultuurcentrum

'Full HD' van Doble Mandoble: de Spaanse tweelingbroers Luis en Miguel Pelegrín nemen je mee naar 2060. De technologie heeft grote vooruitgang geboekt. Robots, magie, acrobatie en circustechnieken; niets is teveel voor dit Spaanse topduo.
Meer info op de pagina van de voorstelling  

Workshop op school: taalrobot

Als je een tekst schrijft samen met een taalrobot, is dat dan kunst? Computerprogramma’s die teksten schrijven zoals ChatGPT, het nieuws staat er vol van. In deze workshop schrijven wij teksten zij aan zij met technologie. We slaan de handen in elkaar en gebruiken elkaars kracht om gedichten in elkaar te knutselen. De deelnemers zorgen voor de input en de computer helpt met het strooien van woorden en zinnen. Laat je verrassen door de kracht van algoritmes en creëer samen de meest knotsgekke en zelfs pakkende resultaten. 

Doe-Denk-Ding: opdrachtenkaartjes in de klas of thuis

Een kaftje met 10 kaarten (1 per maand) met telkens drie opdrachten: een ‘doeding’ voor in de klas, een ‘doeding’ voor thuis en een ‘denkding’. Korte, speelse activiteiten om het muzische maandelijks een plek te geven in de klas en thuis.

Kunstkoffer in de klas

Kunstkoffer met een gedetailleerde handleiding met opdrachtfiches en inspirerende materialen om de opdrachten te doen waarmee je als leerkracht aan de slag kan met je klas. Een instructievideo maakt je wegwijs. Open de koffer en verken op een speelse manier STEAM. Je kan als leerkracht zelf bepalen hoe lang en hoe intens je met de koffer werkt door verschillende opdrachten te combineren of tussendoor korte prikkelende activiteiten te plannen.

Elke koffer is opgebouwd rond een aantal specifieke kunsteducatieve thema's. Voor STEAM zijn dat ratio & emotie – tijd & ruimte – wetmatigheden & toeval – actie & reactie – herhaling & variatie.