pARTkoer 6e leerjaar - beeldende kunst/architectuur

Voorstelling in het cultuurcentrum*

'Bambiraptor' van Kopergieterij is een uitzonderlijk creatieve en beeldrijke voorstelling waarin spelen met taal een kunst wordt. Een geestige ontdekkingstocht door de binnenkant van een dolgedraaid kinderhoofd.
Meer info op de pagina van de voorstelling 

*beeldende kunst in een schouwburg is niet evident. Daarom kozen we voor deze beeldrijke voorstelling! Aanvullend heeft onze stad nog wat te bieden: een stadswandeling met aandacht voor enkele architecturale hoogstandjes én in de lente een openlucht expo in Asiat Park.

Workshop op school: bouwen aan je droomstad

De docent van Mooss vzw daagt de leerlingen uit om na te denken over de architectuur van de toekomst. Wat vinden we belangrijk? Wat kan beter? Hoe kunnen we duurzamer bouwen? We exploreren verschillende materialen en bespreken de mogelijkheden en effecten van het materiaal. We reflecteren over architectuur, over gebouwen, over onze beleving van ruimte. Vanuit deze beleving komen we tot eigen ontwerpen. De leerlingen verzamelen thuis zelf hun bouwmaterialen en kiezen of ze met recuperatiemateriaal of natuurlijke materialen werken.

Doe-Denk-Ding: opdrachtenkaartjes in de klas of thuis

Een kaftje met 10 kaarten (1 per maand) met telkens drie opdrachten: een ‘doeding’ voor in de klas, een ‘doeding’ voor thuis en een ‘denkding’. Korte, speelse activiteiten om het muzische maandelijks een plek te geven in de klas en thuis.

Kunstkoffer in de klas

Kunstkoffer met een gedetailleerde handleiding met opdrachtfiches en inspirerende materialen om de opdrachten te doen waarmee je als leerkracht aan de slag kan met je klas. Een instructievideo maakt je wegwijs. Open de koffer en verken op een speelse manier de wereld van beeldende kunst/architectuur. Je kan als leerkracht zelf bepalen hoe lang en hoe intens je met de koffer werkt door verschillende opdrachten te combineren of tussendoor korte prikkelende activiteiten te plannen.

Elke koffer is opgebouwd rond een aantal specifieke kunsteducatieve thema's. Voor beeldende kunst/architectuur zijn dat: ruimte – materiaal – ritme – kleur – textuur.

Extra

In Vilvoorde is er wel meer te ontdekken! Tijdens de wandeling 'staalkaart van moderne architectuur' ontdek je de gebouwen die architecten De Winter en Engels ontwierpen in de jaren 50. Vanaf eind mei kan je ook op Asiat Park de Horst expo bezoeken. Multidisciplinaire installaties die in dialoog gaan met de ruimte in het park. Werken van artiesten met verschillende achtergronden en specialisaties gratis te ontdekken!
Meer info bekom je bij Elke.