za 28 mrt
19u00

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 0.00
+- 2u00

AFGELAST: Bart Van Caenegem

Piano Day 2020

AFGELAST: Bart Van Caenegem

Piano Day 2020

Naar aanleiding van de gezondheidsrisico’s die het gevolg zijn van het Corona-virus, wordt deze voorstelling afgelast. We onderzoeken samen met de artiesten of er een alternatieve datum voorgesteld kan worden. Alle tickethouders worden hierover persoonlijk geïnformeerd in de loop van de volgende dagen. 

Gratis pianoconcert door Bart Van Caenegem en de leerlingen van de stedelijke academie voor muziek, woord en dans, in het kader van de het pianofestival PianoDays2020 (van 01/03 t.e.m. 29/03). 

Voorprogramma

Door de leerlingen van de stedelijke academie voor muziek, woord en dans:

  • Leerlingen van PianoLabo spelen 'Mahler-Remix' (vrij naar 3e deel, "Feierlich und Gemessen" uit de 1e Symfonie van Gustav Mahler) (ca. 4')
    door: Insaf Bekkar, Adrianna Van Driel, Vanessa Grinceviciute, Thor Vankeirsbilck & Delfine Derycke
     
  • Oscar Vandegard (leerling van Thijs Geeraert) speelt Liebestraum van F. Liszt en 'In the Hall of the Mountain King' uit Peer Gynt van E. Grieg/Ginzberg
     
  • Daan Mason (leerling Joost Van kerkhoven) speelt Intermezzo in A op. 118 nr. 2 van J. Brahms en Prélude "Voiles" van Cl. Debussy (ca. 7')

Concert door Bart Van Caenegem

Op de feestdag van de Piano brengt Bart Van Caenegem in dit laagdrempelig concert voor groot en klein, op een ludieke en gevarieerde manier een ode aan zijn lievelingsinstrument . 

Bart kreeg op zesjarige leeftijd zijn eerste pianolessen van zijn vader. In 1999 behaalde hij met grote onderscheiding het diploma 'Meester in de Muziek, optie Piano', en het diploma 'Meester in de Muziek, optie Jazz' aan het Lemmensinstituut

Naast solo-werk, recitals en huisconcerten, werkte hij ook met groot orkest, met Toots Thielemans, Bert Joris, Frank Vaganée, Dré Pallemaerts, Lady Lynn, Hooverphonic, Raymond van het Groenewoud en heel wat andere muzikanten. Hij geniet ook een stevige reputatie als begeleider van koren, met als bekendste het BRT-koor (VRT-koor – Vlaams Radio-koor). 

Gedurende lange tijd leidde hij zijn eigen Bart Van Caenegem Trio en maakte hij deel uit van het sextet High Voltage. Hij is ook regelmatig te zien samen met het Brussels Jazz Orchestra en ging met hen mee op tournee doorheen de Verenigde Staten. Andere groepen waarin hij actief is zijn Frivole Framboos, DelVitaGroup en zijn duo met vibrafonist Bart Quartier.

Bart Van Caenegem
Bart Van Caenegem