David Thomaere Trio

Jazz in het Stadhuis (PianoDays2020)

David Thomaere Trio

Jazz in het Stadhuis (PianoDays2020)

Concert in het kader van de literaire en muzikale fietsroute van PianoDays2020
Check alle activiteiten van deze muzikale fietsroute op PianoDays2020.

In Vilvoorde nodigen de Bib en cc Het Bolwerk pianist en componist David Thomaere uit voor een concert in triobezetting en kan je om 14u00 of 16u00 het concert bijwonen in de feestzaal van het Stadhuis

David Thomaere (°1988) was reeds als zesjarige gefascineerd door de piano. Op zijn negende klopte hij aan bij de Academie voor een opleiding klassieke piano. Hij vervolgde zijn studie aan het conservatorium van Brussel waar hij de Jazzpiano-opleiding volgde bij o.a. Nathalie Loriers (Brussels Jazz Orchestra). David studeerde verder in het buitenland bij o.a. Kenny Werner (Amerikaans pianist en begeleider van Toots Thielemans!).

In 2012 won hij de prestigieuze Toots Thielemans Jazz Award en in 2016 is hij genomineerd voor de Sabam Jazz Award “Jong talent”. 

David is begeleider van verschillende projecten die in kleur schakeren van wereldmuziek (Manou Gallo) over Jazz (Brussels Jazz Orchestra) tot Pop (Bent Van Looy.). Maar als je het grote talent van deze raspianist helemaal wil proeven dan zit je goed met zijn eigen trio: Vuurwerk, energie en melodie!

Samen met drummer Toni Vitacolonna (o.a. Het Brussels Jazz Orchestra) en Erik Rademakers op bas (Selah Sue) bladert de pianist door popnummers, jazz standards en mooi eigen werk!

David Thomaere geeft les aan de Jazz Academie in Grimbergen en woonde tot voor kort in Vilvoorde. Hij draagt de bib van Vilvoorde en zijn erg uitgebreide muziekcollectie een warm hart toe!

Leuke extra

Op vr 06 maart kan je bovendien terecht in de Bib van Vilvoorde voor de gratis jazzlezing door David Thomaere.  Schrijf in via de website van de Bib.