vr 10 jul
10u00

+- 12u00

EXPO1800

Fotochallenge Vilvoorde en ZomerSurprises

EXPO1800

Fotochallenge Vilvoorde en ZomerSurprises

Vilvoorde lanceert deze zomer een Fotochallenge die open staat voor iedereen met een link naar de stad. Een selectie van deze foto’s zal te zien zijn in de openluchttentoonstelling EXPO1800 die een hele zomer lang door de verschillende wijken van de stad reist. Tijdens elk openingsweekend van de expo worden de buurtbewoners door cc Het Bolwerk "getrakteerd" op spontane, mobiele ZomerSurprises.   

Vilvoorde daagt alle Vilvoordenaars uit

Je zomer doorbrengen in Vilvoorde? Dat is de ideale kans om de Pjeirefrettersstad nog wat beter te leren kennen. Daarom organiseert stad Vilvoorde deze zomer een fotochallenge met foto’s gemaakt in Vilvoorde. De mooiste foto’s worden aan het publiek getoond in een zomerlange openluchttentoonstelling over de verschillende Vilvoordse wijken heen.

Deelnemen aan de Fotochallenge kan via www.vilvoorde.be/expo1800  

De stad organiseert 4 challenges, telkens rond 1 thema: landschap, mens, natuur en cultuur. Al wie een band heeft met Vilvoorde kan deelnemen: of je er nu woont, werkt, naar school gaat … Uit alle inzendingen kiest een vierkoppige jury maximaal 32 winnende foto’s per thema. Deze winnende foto’s worden vervolgens tentoongesteld in de Vilvoordse wijken. 

Meer informatie over de wijken en uiterste data voor het doorsturen van de foto's vind je op www.vilvoorde.be/expo1800.

Naast de challenge loopt er binnenkort ook een publiekswedstrijd via Facebook. De winnaar hiervan maakt kans op een afdruk van zijn of haar foto op groot formaat.

Volg #FotochallengeVilvoorde & #EXPO1800 op Facebook & Instagram.

 

EXPO1800 omkaderd door ZomerSurprises

De openluchttentoonstelling EXPO1800 loopt van vrijdag 10 juli tot zondag 27 september en verplaatst zich om de drie weken naar twee andere wijken: 

  • 10/07-26/07  Faubourg - J. Wautersplein & Far West - M. Duchépark
  • 31/07-16/08  Kassei - plein wijkcentrum & Koningslo - Kwakkelstraat
  • 21/08-06/09  Houtem - grasperk Haesendonckstraat & Peutie - plein Vredestraat
  • 11/09-27/09  Broek - Cargillpark & Centrum - Hanssenspark

Tijdens elk openingsweekend worden de buurtbewoners op vrijdag, zaterdag en zondag cultureel verrast door Bolwerk ZomerSurprises, mobiele straattheaterverwennerijen die spontaan naar hen toekomen. 

Om alles veilig te houden, zijn deze leuke en gratis straattheateracts onaangekondigd en mobiel.