! GEANNULEERD - Isabelle A, Guido Belcanto & Klaas Delrue

De Wereld van Bobbejaan

! GEANNULEERD - Isabelle A, Guido Belcanto & Klaas Delrue

De Wereld van Bobbejaan

Het is nu 10 jaar geleden dat Bobbejaan Schoepen is overleden. Tijd voor een herdenking. Deze keer slaan Isabelle A, Guido Belcanto en Klaas Delrue (Yevgueni) de handen in elkaar om zijn wereld te doen herleven.

Bobbejaan was onze eerste ‘vedette’ die een ongelooflijk muzikaal parcours heeft afgelegd. Hij was ‘onze’ cowboy, maar ook veel meer dan dat. We kennen allemaal ‘Lichtjes van de Schelde’, ‘Eerbied voor Jouw Grijze Haren’, ‘Café Zonder Bier’ en vele andere van zijn grootste hits. Ze zijn allemaal in ons collectief geheugen gegrift.
Hij was de man die de ‘Amerikaanse Droom’ in de duistere naoorlogse jaren en in de euforische fifties en sixties naar ons land bracht. Hij heeft een indrukwekkende muzikale erfenis nagelaten. Niet alleen met gekende maar ook met minder bekende maar verrassende pareltjes. Deze verdienen meer dan ooit om terug voor het voetlicht gebracht te worden.

Guido Belcanto is voor een deel opgegroeid met Bobbejaans muzikale nalatenschap; In zijn eigen omvangrijke werk is de link naar die traditie nog steeds herkenbaar.

Isabelle A, één van onze veelzijdigste zangeressen, hoeft ook niet meer voorgesteld te worden. Zij is uitgegroeid van een tieneridool tot een volwassen en geliefde artieste.

Ook Klaas Delrue, frontman van Yevgueni, werkt al ruim 15 jaar aan een zeer persoonlijke invulling van chanson, kleinkunst en pop-rock.

Ondanks het feit dat beiden van een jongere generatie zijn, voelen ze toch een sterke band met het repertoire van Bobbejaan.

Ze worden ondersteund door het wonderbaarlijke orkest ‘The Bobbejaan All Stars’.

 

door

Isabelle A (zang), Guido Belcanto (zang/gitaar/mondharmonica), Klaas Delrue (zang/gitaar)

The Bobbejaan All Stars: Dominique Vantomme (orgel/piano/chef d’Orchestre), Sjang Coenen (bas/beatboxen), Karel de Backer (drums/percussie), Jo Mahieu (gitaar/banjo/vele snaarinstrumenten), Firmin Michiels (gitaar/ukulele/mandoline)

VRT Journaal