! GEANNULEERD - Sioen

Messages of Cheer & Comfort

! GEANNULEERD - Sioen

Messages of Cheer & Comfort

Op het nieuwe album 'Messages of Cheer & Comfort' toont Sioen als nooit tevoren dat hij de ambacht voor het songschrijven meester is.

Het gevoel voor melodie, de zin voor avontuurlijke arrangementen en de eerlijkheid in zijn teksten resulteren in edele composities. Troostende en bemoedigende liederen, zonder kunstmatige ingrepen... Recht uit het hart!

Na optredens in Zuid-Korea, Japan en China en projecten als 'Sioen plays Graceland' met Zuid-Afrikaanse muzikanten, 'Distortion, a hymn to liberty' met Dirk Brossé en Jef Neve, en zijn passage in het programma 'Liefde Voor Muziek', keert Sioen terug naar de plaats waar hij zich als componist het beste thuis voelt: achter de piano. Daar waar zijn klassieke muzikale achtergrond zich mengt met pop en rock tot een eigenzinnige stijl.

Eerder te horen in Seoul, nu bij ons.

   

door

Frederik Sioen (stem/piano/gitaar), PJ Seaux (bas), Jeroen Baert (viool)

Uit het oog, uit het hart? Bijlange niet. Ondanks al z’n omzwervingen en het jonge tegengeweld in de popscène blijft Sioen ‘a force to be reckoned with’ in Belgenland. Dat toont hij nog maar eens op Messages of cheer & comfort, een ambachtelijke krachttoer waarop pop en klassiek elkaar in de armen vliegen. Strijkers en klavecimbels rollebollen met twangy gitaren en een versleten Casio in Tourcoing, Testify en Dangerous time for love. De vleugelpiano van ouwe parel No conspiracy at all herleeft in Rest your head en School Is Cool-cover Bad behaviour. En opener Little girl – dat tips balt voor Greta en Anuna – sluit aan in de rij met Sioen-parels als Ease your mind, Another ballad en Cruisin’. Zelfs met haar beladen teksten – ook #MeToo, politiek en depressie komen voorbij – glijdt Messages of cheer & comfort binnen als zoete wijn. Dat gebeurt, als je zestig shows kan spieken bij Paul Simon. Met deze Sioen is het heerlijk dronken worden.
Het Nieuwsblad