vr 09 okt
20u30

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 17.00
+- 1u00

Het Banket / Jan Decleir

Landru

Het Banket / Jan Decleir

Landru

Een geestig proces van een moordzaak zonder lijken. 

Henri-Désiré Landru is een burgerman, echtgenoot en vader van vier met een buitengewone aantrekkingskracht op vrouwen. Zo lokt de charmante Landru gedurende vier jaar (1915-1919) maar liefst 283 dames, vooral weduwes die hun man verloren in de Grote Oorlog. De rijksten onder hen belooft hij de hemel, maar uiteindelijk verdwijnen ze in zijn oven. Behalve hoge stapels kleren en wat as, blijft er van zijn slachtoffers niets over.   

De enige getuige van deze gruweldaden is Landru zelf. Maar tijdens zijn proces lost hij geen woord en weerlegt, vaak op spitsvondige of zelfs komische wijze, iedere aanwijzing die hem als dader aanduidt. De rechtszaak over zijn gruwelijke daden wordt zo hilarisch dat het soms meer weg heeft van een komedie: “Het is hier geen theaterzaal, monsieur Landru!”.  

Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor brengen een spannend portret van een gruwelijke grappenmaker, wiens geheim wellicht nooit helemaal onthuld zal worden ... 

door

Jan Decleir (spel), Francis Pollet (fagot), Bram Fournier, Jan Smets (trombone), Simon Van Hoecke (trompet), Tomonori Takeda (klarinet), Kelly Poukens (sopraan), Jolien De Gendt (sopraan),Tristan Versteven en Brechtje Louwaard (tekst/regie)