Lili Grace

Lili Grace

Zussen Dienne en Nelle Bogaerts, oftewel Lili Grace, maken eigenzinnige melodieën waarin cello, hobo en hun twee engelachtige stemmen elkaar vinden.

Het duo besloot om het trauma uit hun kinderjaren, het verkeersongval van hun broer, om te zetten in muziek. In negen nummers geven ze hun gevoelens bij die ingrijpende gebeurtenis prijs: Hoe verteer je als kind een gebeurtenis die zelfs door volwassenen niet begrepen wordt? Wie is dat silhouet in het ziekenhuisbed waarvan iedereen zegt dat het je broer is? Wat zién comapatiënten door hun gesloten ogen? Waar is God wanneer je hem nodig hebt? Kan je iemand met een vislijn weer uit zijn slaap hengelen? En vooral: hoe verwerk je het verlies van iemand die niet dood is?

Zomer 2017. Dienne en Nelle Bogaerts besluiten om de meest dissonante gebeurtenis in hun leven - het verkeersongeval van hun broer - om te zetten in muziek. Ze trekken in een mobilhome door de Ardennen en leggen het trauma van hun kinderjaren onder een denkbeeldige microscoop. Externe invloeden worden geweerd, en een select aantal vrienden ingeschakeld om hun concept in eigen beheer vorm te geven. Hun herinneringen vloeien over in melodieën, hun gesprekken vertalen zich in songteksten. De mooiste muziek ontstaat uit een noodzaak, vermoedden ze al lang. Maar nu weten ze het zeker.

'Silhouette' is een plaat die kinderlijke verbazing een duet laat zingen met volwassen verdriet. Die vertelt hoe twee kinderen een abrupte wending in hun leven een plaats proberen te geven in hun fantasiewereld. Die terugkeert naar het verleden en net daardoor de toekomst ontgrendelt. En die bewijst dat er zelfs in een emotionele krater tweestemmige schoonheid kan ontkiemen.

In 2012 haalde Lili Grace de finale van Humo's Rock Rally met 'zoete meisjespop'. Na die finaleplaats op Humo's Rock Rally, volgde een ep en een rits producties voor kortfilms en theater - zo werkten ze samen met Michiel Venmans, de jonge Brusselse regisseur die ondertussen clips maakt voor Mauro Pawlowski en Eefje de Visser.

Opgelet! tickets reserveren kan slechts tot de vooravond van de voorstelling. 

De Kruitfabriek

Deze coronaproof voorstelling vindt plaats in de Studio in De Kruitfabriek, Steenkaai 44D - 1800 Vilvoorde. 
De deuren gaan open een half uur voor de voorstelling. Bezoekers mogen hun drankje meenemen in de zaal. 

Parkeren kan aan de Steenkaai

MadTiger Bar & Resto zal op zaterdag open zijn vanaf 16u tot 23u. Food is mogelijk vanaf 18u00. 
Je kan de voorstelling laten voorafgaan door een etentje in de MadTiger Bar & Resto indien je tijdig reserveert via 0479 45 21 56 of m.me/MADTiger.bar.resto

Een diep persoonlijk, integer en speels relaas van die vreselijke gebeurtenis.
De Standaard
De sound van Lili Grace baadt niet langer in nachtduister, maar in onvoorwaardelijke warmte.
De Morgen
Twee engelachtige vrouwenstemmen gaan op het debuut van de Belgische groep Lili Grace een doorleefde dans aan met strijkers en elektronica. 
De Tijd

Lili Grace - Traveller

Lili Grace - Not God