zo 27 mrt
14u00
zo 27 mrt
17u00

De Kruitfabriek

Steenkaai 44D
1800 Vilvoorde

€ 5.00
+- 0u50

Piano Conversations

door Joost Van Kerkhoven, Margot Welleman & leerlingen

Piano Conversations

door Joost Van Kerkhoven, Margot Welleman & leerlingen

Met ‘Piano Conversations’ spannen de studenten van Joost Van Kerkhoven en Margot Welleman een web van eigen composities, eigen improvisaties én eigen beelden aan de piano. De componist is niet langer de oude, wijze man die al meer dan 100 jaar dood is. Nee, hij is hier en nu. Nee, hij is jong en speels. Nee, hij is ook een zij.

Van harte welkom op de finale van een uniek en uitermate creatief project in samenwerking met de stedelijke academie Vilvoorde en het Conservatorium van Antwerpen.

Dit concert vindt plaats in De Kruitfabriek in het kader van het meerdaagse pianofestival PianoDays2022. 
Het is een samenwerking van de stedelijke academie, stad Vilvoorde en Cultuur Noordrand.

PianoDays 2022 verbindt Noordrand door pianomuziek

Na een geslaagde eerste editie in 2020, organiseert Cultuur Noordrand een vervolg op PianoDays.

Met dit pianofestival zet het de internationale dag van de piano in de kijker. Van 27 maart t.e.m. 3 april 2022 kan je in verschillende gemeenten in de Noordrand genieten van pianomuziek. Hou je van het klassieke repertoire of ben je een meer avontuurlijke luisteraar? Ben je op zoek naar gevestigde namen of sta je open voor jong aanstormend talent? PianoDays2022 biedt een breed programma aan dat bovenal ontroert!

Deze editie is er opnieuw een muzikale fietsroute. Op zondag 27/03 stellen 10 verschillende pianisten hun persoonlijke keuze aan je voor op bijzondere locaties in Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel en Zaventem. Je beleeft klassieke pianomuziek maar wordt ook ondergedompeld in eigen werk, elektronica, jazz en filmmuziek.

Partners

Cultuur- en gemeenschapscentra, bibliotheken, Deeltijds Kunstonderwijs en cultuur- en vrijetijdsdiensten uit de gemeenten Steenokkerzeel, Kampenhout, Zaventem, Vilvoorde, Merchtem, Kapelle-Op-den-Bos, Wemmel, Londerzeel, Meise, Opwijk, Grimbergen | Hof van Boeres, De Kruitfabriek & 123-Piano.

Facebook: PianoDays2022
Instagram: @pianodays2022

Gepimpte piano zoekt pianist

PianoDays2022 en VLAMO zoeken enthousiaste pianisten om een breed publiek te prikkelen met pianoklanken tijdens de muzikale fietsroute op 27 maart.

Lees er hier meer over.