zo 18 sep
13u00

Grote Markt

Grote Markt
1800 Vilvoorde

+- 4u00

PLEIN PUBLIQ

gratis straattheater

PLEIN PUBLIQ

gratis straattheater

Tijdens autovrije zondag gebeurt er heel wat in Vilvoorde. Ook wij als cc zijn op tournee en nodigen iedereen vanaf 13u00 uit op de Grote Markt voor een namiddag boordevol gratis cultuurplezier!

Kom genieten van verrassende acrobatische acts, indrukwekkende performances, ludieke workshops, ateliers en zoveel meer. Vaak een beetje gek, maar soms ook breekbaar en poëtisch, zinnenprikkelend geniaal of huiveringwekkend en opwindend. Welkom om het mee te beleven. 

We lichten we al graag een tipje van de sluier:

THEATER MUTO, Josser (5+)

-> doorlopende voorstellingen van 10 minuten

Tuur houdt van circus, van mooi tapijt en lichtjes. Tuur houdt van woonwagens, van circusartiesten en hun verhalen. Maar Tuur is een ‘Josser’, hij is niet in het circus geboren. Een verhaal over er graag bij horen, dromen … en veel fantasie. ‘Josser’ speelt zich af in een bijzondere woonwagen. Stef Geers grasduinde in de vele verhalen uit het circusverleden. Hij koos er de mooiste uit en vertelt ze zonder woorden in zijn woonwagen.

theatermuto.be

CIE MIRADOR, Up Time

-> 13u15-13u50 & 15u15-15u50

Een stukje explosief cirucus-burleske duo dat je op de rails van de swinging '30's brengt.Dans, mast, schoensmeer, jonglerie en bloemen ook, want ze doen graag alles springen ... 

Ingrid en Régis brengen een grappig, gevoelig en poëtisch spektakel voor alle leeftijden en nemen je mee in een stroom van luchtacrobatie, dans en jonglerie. Vooraleer ze Cie Mirador oprichtten, volgden ze opleiding aan SIB (Nationale Ballet school), HIDD (Higher Institute of Dance in Antwerp) en ESAC (De circuskunst school in Brussel). In 2005 zag Cie Mirador het levenslicht en kwamen ze op de proppen met hun eerste act ISSéO. Ze speelden hiermee meer dan 900 x over heel Europa. De voorstelling overtuigde het publiek op het Chassepierre festival en won zowel publieks- als juryprijs op het internationaal straattheaterfestival in Gent (Mira Miro). Tussentijd werkten ze voor andere companies zoals Bud Bluementhal, Cirque Du Soleil, Féria Musica, Shift of zelfs met de Kopergieterij.

www.compagniedumirador.com

Check: https://www.youtube.com/watch?v=MOSLP7-7Cbw

DUO BERLINO, No Way Back

-> 14u15-14u55

Een komische circusvoorstelling over speelsheid, kameraadschap, tweespalt en een beetje over het leven.

Niels Reynaert en Samuel Bey vormen samen Duo Berlingo. In ‘No Way Back’ bouwen ze met kinderlijk enthousiasme gewaagde constructies met 56 blauwe groentebakken. Wat eenvoudig begint wordt al snel een aanstekelijk spel van uitdagen en uitproberen, met het publiek als bevoorrechte getuige. Terwijl ze elkaar afwisselend inspireren en irriteren toont Duo Berlingo op subtiele en komische wijze la condition humaine in al zijn lichtheid.

No Way Back vertelt over de zoektocht van twee vrienden met een fascinatie voor plastic bakken. Ze ondernemen pogingen om vat te krijgen op de situatie, verliezen zich in hun eigen spelregels en gaan tot het uiterste. Tot de torens vallen.

duoberlingo.com

Check: https://vimeo.com/215417701?embedded=true&source=vimeo_logo&owner=479533

DOUBLE TAKE / CINEMATIC CIRUS, Jump Cut

-> 16u15-17u00

Een verhaal door tijd en ruimte, vol met symboliek, geluidseffecten paradoxen, bevreemdende proporties en de unieke combinatie van acrobatie en cinematografie.

Geïnspireerd door de films van Tim Burton en Terry Gilliam, duikt Jump Cut in de eigenzinnige levens en woonkamer van Raphael Herault en Summer Hubbard (Double Take - Cinematic Circus). Je kijkt mee vanuit een surrealistisch perspectief hoe ze samen het leven doorkruisen. Naar waar de eenvoudige momenten net de belangrijkste worden, en je zelfs poëzie vindt in de meest tragische.

www.doubletakecinematiccircus.com/jumpcut

En nog veel meer ...

Bovendien is er doorlopend een waaier aan  randanimatie van 13u00 tot 16u30 voor groot en klein:

  • Graffiti inloop

In aansluiting met ons jaarthema 'kunst in het straatbeeld: Vilvoordse graffiti', organiseren we deze inloopworkshop voor iedereen vanaf 10 jaar.
Proef mee van deze unieke graffiti ervaring. Samen maken we een groot werk dat later een plekje krijgt in onze foyer.

  • AMADEO KOLLECTIF, Eiland Amadeo

Welkom op eiland Amadeo! Een eiland waar iedereen zijn eigen wereld maakt. Bouwen en spelen, proberen en experimenteren, alleen of met anderen.
Deze speelinstallatie bestaat uit Maderas (een bouwsysteem met plankjes waarmee je een 3D-bouwwerk kan maken), Vormidable (een vlakke blokkendoos waarmee je prachtig kan tekenen). Daarnaast brengen Amadeo Kollektif ook twee grote instrumenten uit imagniarium mee. 

  • BURO ROCOCO, Prentje Momentje

Voor ieder momentje een Prentje! Wil je een dierenprentje, een natuurprentje of misschien een rooie oortjesprentje? Vanuit twee mobiele loketten werkt Buro Rococo aan prentjes op maat. Een tastbaar kunstwerkje als herinnering aan deze fijne dag.

  • DROMENVERTELLER (13u00-13u45 / 14u30-15u15 / 15u45-16u30)

De Dromenverteller loopt tussen het publiek met zijn tentje. Wees welkom onder zijn baldakijn en kom terecht in een wereld vol magie en verwondering. Onze dromenverteller fluistert je mooie verhalen toe voor de volgende nacht.

  • FOU DE BOULES: pop-up pétanque

Quoi? Jawel, mobiele pétanquebanen. Dat is jeu de boules, maar dan OVERAL. Geen grind, maar een handige mat, mooi frame en een mini-decor met een ferme dosis Zuid-Franse romantiek. Alors on joue? Mais oui!

  • SCHMINK- EN KAPPERSSALOON

Er zijn drie matrozen gestrand op de Grote Markt! Wachtende op hun verdwenen kapitein openen ze een heus ‘saloon’. Hier is dan ook alles mogelijk voor de kids! Een nieuw kapsel door de kok laten brouwen … Of liever je armen vol stoere tatoeages laten stouwen?! Je snoet laten schilderen door de machinist of een Norske matroos … is dat wel te vertrouwen?

Duikel snel even binnen, het zal je zeker niet berouwen!