vr 06 aug
20u30
za 07 aug
16u00
za 07 aug
20u30
zo 08 aug
16u00
zo 08 aug
20u30
ma 09 aug
20u30
di 10 aug
20u30

Grote Markt

Grote Markt
1800 Vilvoorde

+- 1u30

Studio Orka

Pied de Poule (13+)

Studio Orka

Pied de Poule (13+)

Een kleermakerszaak. Hier worden alle plooien gladgestreken, gaten toegedekt en als je met een knoop in je maag zit, lost de kleermaker het op. Buiten raast de stad en draait de wereld door. Af en toe klopt er iemand aan. Voor een retouche of  ‘iets op maat, als dat gaat’?

In een wereld vol gladgestreken en rimpelloze schoonheid toont Studio ORKA hoe voor sommige mensen geen enkel pak wil passen. Omdat ze worstelen met hun lijf en wie ze willen zijn. Een verhaal over hoe een schijnbaar perfecte buitenkant schuurt met een ongelukkige binnenkant. Of hoe een schoonheidsideaal zot veel zeer kan doen.

Studio Orka maakt opnieuw een pareltje met een dubbele laag en een straffe cast in een uniek decor op locatie.

Studio Orka is een Vlaams theatergezelschap. Het werd opgericht in 2004 door het ontwerpersduo Philippe Van de Velde en Martine Decroos en groeide uit tot een collectief van ontwerpers en acteurs, die elkaar inspireren. Studio Orka maakt voorstellingen voor kinderen én volwassenen.

Het unieke DNA van ORKA is het resultaat van inspirerende locaties, gelaagde verhalen, moeilijke thema's met humor benaderd, de poëtische kracht van het decor, het verrassende uidagen van theatercodes, het ware spelplezier. Studio ORKA is gedurende die tijd uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde gezelschappen, als jeugdtheatergezelschap zowel als gezelschap tout court. Ze worden zowel in België als in het buitenland warm onthaald en reisden al naar vele festivals.

door

Titus De Voogdt, Steven Beersmans, Ephraim Cielen, Greet Jacobs, Naomi van der Horst, Martine Decroos, Philippe Van de Velde (spel), Randi De Vlieghe, Peter Monsaert (regie), Dominique Van Malder (advies)

Aangepaste bubbelverkoop per 2, 4 of 6

Uitzonderlijke omstandigheden vragen om uitzonderlijke maatregelen.

Zo zijn de tickets voor dit dit event enkel beschikbaar in bubbels van 2van 4 of van 6 tickets waarbij je per order voor jouw bubbel het gewenste aantal tickets voor die bubbel reserveert. Zo kunnen we allemaal veilig van cultuur kunnen genieten. Het aantal bubbeltickets is beperkt en in functie van de indeling van het publiek. 

Om organisatorische redenen kunnen de tickets enkel tot middernacht de dag voor het event online gereserveerd worden.

Het is die magische, troostvolle ruimte tussen wonde en wonder die Studio Orka zo ontroerend goed ­beheerst. Met Pied de poule bewijzen het gezelschap en zijn acteurs andermaal hoe feilloos ze tussen schalkse humor en diepmenselijk drama kunnen balanceren.
De Standaard (****)
De dialogen zijn doorspekt van fijne humor en wereldwijsheid, de metafoor van het binnen/het innerlijk en het buiten/de kleding wordt doorgetrokken in vele visuele en tekstuele knipogen. Groots drama bevat Pied de poule niet, maar de mildheid van deze voorstelling werkt helend.
De Morgen (****)
Thema’s als anorexia zijn niet de meest evidente in een jeugdtheatervoorstelling, maar Studio Orka slaagt er met glans in om ook dát bespreekbaar te maken. Hoedje af.
Het Nieuwsblad (****)