Beumer & Drost (NL)

Het Ding

Beumer & Drost (NL)

Het Ding

Meneer P bevindt zich in de behandelkamer van een psychiater. Om de herinnering aan hem levend te houden, maakt P met deze dokter een reis naar zijn zoekgeraakte vader: een uitvinder, wetenschapper, musicus en een spion tegelijk.

Rondkijken in het brein van Meneer P? Dan geeft ‘Het Ding’ je daar in deze eclectische voorstelling de mogelijkheid toe. Zoals dat gaat in een brein, schiet je daarbij alle kanten op.
Met muziek en filmbeelden komen de hersenspinsels en het verlangen van P kleurrijk tot leven. Acteren op film en toneel vloeien in elkaar over. Het gebeurt voor je ogen. Magisch. Dat is het ding in ‘Het Ding’.

Een associatieve theatervoorstelling die kijkt als een spannende serie, iets waar Beumer & Drost het patent op heeft. Zowel hilarisch als ontroerend met als thema: aan iedereen zit wel een dingetje los. Filmtheater van de aller, allerbovenste plank.

Weergaloos spel
Leeuwarder Courant
De ingenieuze montage van oude filmfragmenten en de manier waarop de twee mannen daarin opduiken is niet alleen een ode aan de moderne digitale filmtechnieken, ook een voorbeeld van de manier waarop met film kan worden gemanipuleerd.
De Volkskrant

door

Peter Drost (tekst/spel), Michael Helmerhorst (regie), Géraldine Verhoeven (dramaturgie), Henk Haselager (film/montage)


Extra!

Deze voorstelling kadert in pARTkoer.

doelgroep

5e en 6e leerjaar