BRONKS / Tuning People

Rita

BRONKS / Tuning People

Rita

Rita is een alleenstaande, oudere dame en het toppunt van saaiheid. Als haar meubels een eigen leven beginnen te leiden, worden haar dagelijkse rituelen grondig verstoord. Ze verdwaalt in een waanzinnig labyrint waar fictie en realiteit niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. Uiteindelijk belandt ze tegen wil en dank in een wilde choreografie die haar dwingt komaf te maken met de sleur van haar bestaan. Balorig ontdekt ze het stoute kind in zichzelf.

Rita zoekt de dunne grens op tussen dans, spel en performance. Randi De Vlieghe en Jef Van Gestel tonen hun voorliefde (en kunnen) om van het alledaagse iets buitengewoons te maken.

door

Randi De Vlieghe, Jef Van Gestel (creatie/spel), Wannes Deneer (geluid/decor), Thomas Clause (licht), Jo Thielemans, Marlies Jacques & Bram Waelkens (techniek), Veerle Kerckhoven & Natascha Pire (coaching), Maartje Van Bourgognie (kostuum), Tuning People & BRONKS (productie)

Geniaal, zoveel woordeloze rebellie.
Het Nieuwsblad
(…) speels, aimabel, bijwijlen vertederend.
De Theaterkrant
Als danser weet De Vlieghe perfect hoe hij de woordeloze Rita moet vertolken. Haar meewarige blik, haar schuifelende en lichtjes gehaaste tred ... Door de ontwapenende details word je instant verliefd op deze vrouw.
De Standaard

doelgroep

1e en 2e middelbaar