Rasa vzw

Verbinding

Rasa vzw

Verbinding

In de natuur heeft alles een onderlinge samenhang en wij op onze beurt zijn verbonden met alles wat leeft. Zijn mensen ook natuur? Kan een bos de mens genezen? Hebben we verschillen nodig? Is het erg als spinnen uitsterven? Hebben olifanten vlinders nodig? Is een druppel een zee?

'Verbinding' is een tentoonstelling met wonderkamers die vertrekt vanuit een holistische benadering en kunst, naturalia en ideeën van kunstenaars, filosofen en wetenschappers samenbrengt over mens, aarde, natuur.

'Verbinding' wil kinderen aanwakkeren en inspireren om hun relatie met de natuur te onderzoeken. Al spelend worden zij aangemoedigd om nieuwe mogelijkheden te ontdekken over hoe zij anders kunnen omgaan met onze unieke planeet.

'Verbinding' bestaat uit twee kabinetten met kleine kunstwerken, video’s, naturalia en een ‘levende’ module met wandelende takken. Een reeks borden met vragen verspreid in de ruimte zetten aan tot filosoferen rond 7 focuspunten:
Wij zijn de aarde   
   Alles is verbonden met alles     De aarde is een wonder      Alles in de natuur is cyclisch      Hoe meer biodiversiteit, hoe sterker het leven      Het kleine zit in het grote en omgekeerd      Jij en wij

Met een ‘Brief aan de aarde’ spreken kinderen hun hoop en vragen uit voor de toekomst en verbinden ze zich met andere kinderen en organisaties die hun bezorgdheid omtrent de aarde delen.

 

Expo van di 26 januari t.e.m. vr 05 februari, om 09u00, 11u00 of 13u30.

met werk van

Andy Goldsworthy (UK),  AnneMarie Maes (BE),  Bronwyn Katz (ZA), Gino Rizzi (IT/BE), Katleen Vinck (BE), Koen Vanmechelen (BE), Ledelle Moe (ZA), Lizan Freijsen (NL), Shaakira Jassat (ZA/NL), Stefaan van Biesen (BE), Thijs Van der Linden (BE) en Tinka Pittoors (BE)


doelgroep

4e tot 6e leerjaar

capaciteit

max 25 leerlingen (per klas)