Tal en Thee

Wars

Tal en Thee

Wars

‘Wars’ speelt zich af tegen de achtergrond van een bruisende grootstad, waar aan de rand, in de haven, een bonkige man woont. Wars is een eigenzinnige kraandrijver en dwarsdenker die samen met zijn dochter Luttel hoog in een kraan woont.

De kleine Luttel beweegt zich vrij door dit ruwe onbehouwen stukje stad en keert elke avond huiswaarts met zakken vol botjes, kevers, dopjes en vuursteentjes. Tot ze op een dag iets vindt dat niet in haar jaszak past en beweegt. Een wezentje dat ze niet meteen kan thuisbrengen.

Livemuziek, zang, poppenspel en animatiefilm verwoorden, verbeelden en verklanken deze gloedvolle fonkelende wereld tot een kleurrijk magisch universum.

Extra! In de voorstelling komt de kleine Luttel elke dag thuis met haar zakken gevuld met grote en kleine schatten: takjes, stenen, dopjes,
papiertjes … Ogenschijnlijk onbenullige spulletjes die ze verzamelt en koestert. Elke klas krijgt na de voorstelling een eigen ‘Archief van de Dingen’ mee naar school, gevuld met kleine schatten en een boekje. Als start van een bijzondere verzameling, iets om te koesteren en vooral om zelf aan te vullen.

door

Maarten Van Aerschot en Reineke Van Hooreweghe (concept/spel), Toon Van Mierlo en Pascale Rubens (livemuziek), Bas Van Damme (zang), Jeroen Ceulebrouck en Sofie Vandenabeele (animatiefilm), Evelyne Meersschaut (poppen), Robbe Mols (technisch ontwerp)


doelgroep

1e en 2e leerjaar