Theater Antigone

Banzaï

Theater Antigone

Banzaï

Drie jongeren gaan samen met een begeleider op bootcamp: 'Banzaï'. Het is de laatste week voor ze weer in het echte leven gegooid worden vanuit de jeugdinstelling waar ze verblijven. Een grote stap, die tegelijk beangstigend is. Want hoe zullen ze, elk vanuit hun eigen achtergrond, overleven?

Banzaï is Chinees voor “ik wens u tienduizend levens toe”. Jonge theatermaker Gökhan Girginol ging met vier jonge acteurs aan de slag om een stuk te maken over de leefwereld van jongeren, een thema waardoor hij al langer gefascineerd is vanuit zijn workshops in verschillende scholen in het Genkse. Wat bezielt hen? Wat drijft hen? Wat speelt er in hun hoofden? Wat zijn hun verwachtingen? Waarop hopen zij? Hebben ze hoop? Wat zijn hun teleurstellingen? Waarom loopt het soms fout? En is dat dan onomkeerbaar? Onherroepelijk?

Aan de hand van gesprekken en interviews met opvoeders, leraren en jongeren van verschillende afkomst kwam 'Banzaï' tot stand. Niet alleen de pijnlijke, ook de positieve verhalen krijgen een plek op de scène.

 

door

Gökhan Girginol (regie), Leonie Buysse, Gilles Van Hecke, Emma De Poot, Hussein Mahdi al-Khalidi (spel), Chris Van Camp (tekst), Jos Verbist (coaching), Lize Verlooy (scenografie)

In Banzaï brengen we de verhalen van jongeren wier grootste droom het is om een tweede kans te krijgen, om opnieuw "een eerste indruk" te mogen maken.
Knack

doelgroep

3e en 4e middelbaar