Theater FroeFroe

Diva

Theater FroeFroe

Diva

DIVA is een heerlijk verhaal vol broederliefde, happy end inbegrepen. 
Figurentheater in combinatie met hemelse stemmen.

Italië, 18e eeuw. De kerk was lange tijd de enige werkgever van musici, componisten en zangers. Voor de hoge stemmen 'maakte' ze castraten. En toen kwam de opera, het muzikaal festijn van de bourgeoisie en de adel. Zij hadden ook hun Diva's, vrouwen met de juiste vormen die de castraten van de troon duwden. In die wereld van muziek groeien ze op, de tweelingsbroers Angelo en Ricardo Brossi, onafscheidelijk en heerlijk arrogant.

In de jaarlijkse talenten wedstrijd voor koorknapen schittert de jonge Angelo. Hij wist dat hij de beste was.
Zijn ouders krijgen een mooie transfersom en hij gaat naar het klooster waar hij een conservatorium opleiding krijgt. Ricardo mag mee. Samen delen de tweelingbroers keiharde discipline, maar ook succes en liefjes. Voor dat laatste worden ze verketterd en ze vluchten naar Parijs. Daar in de opera, worden ze uit elkaar getrokken door gedrevenheid en ambitie. Angelo dumpt zijn broer als componist. Tot dan zong Angelo enkel zijn muziek maar de grote Georg Friederich Händel wil een opera schrijven voor een castraat in opdracht van de Zonnekoning. Angelo waant zich de enige uitverkorene ...

FroeFroe heeft in vrijwel al zijn voorstellingen live muziek. Ook klassieke muziek proberen zij naar een jong publiek te brengen. Hun verhalen, poppen en beelden zorgen voor een mooi draagvlak waarin ook deze muziek op zichzelf kan staan.
Naast Justin Bourgues van Tsar B, ondersteunt B.O.X Baroque Orchestration X de voorstelling in muziekkeuze, arangementen en ensemble vorming. Samen met hen brengt FroeFroe u en uw leerlingen een muzikaal verhaal; spannend, verrassend en toch helder en ontroerend.

door

Filip Peeters, Dimitri Duquennoy, Dries De Win (spel/zang/tekst), Koen Swanenberg, Berthe Kilozo, Serge Kakudji, Heleen Haest, Thais Scholiers (spel/zang), Justine Bourgues (Tsar B), Nelle Bogaerts (Lili Grace) of Nele Gillis, Pieter Theuns of Thomas Langlois (B.O.X Baroque Orchestration X) (livemuziek), Marc Maillard (regie)


doelgroep

3e en 4e middelbaar