seizoenstijl 2022-2023

Net zoals graffiti kleurt cultuur in al zijn vormen onze dag

Met een knipoog naar de meer dan 50 streetart werken van nationale en internationale artiesten die je als pareltjes over heel Vilvoorde kan ontdekken, stellen wij je graag ons cultuurprogramma 2022-2023 voor. Net zoals graffiti de straten rondom ons opvrolijken, kleurt cultuur onze dag!

Cultuur beroert. Cultuur inspireert. Cultuur versterkt. Cultuur verbindt. Cultuur voedt maatschappelijke discussies en sloopt muren. cc Het Bolwerk wil een open ontmoetingsplek zijn met een breed en toegankelijk cultuuraanbod: toneel, (wereld)muziek, humor, circustheater, film en zoveel meer. Voor groot én klein! Overdag én ’s avonds. Eindelijk weer met dat tikkeltje meer: inleidingen, workshops, aperitief, koffie en gebak … We maken het graag extra gezellig voor iedereen!

Ontdek hierna meer over de verschillende artiesten die onze seizoensstijl 2022-2023 opvrolijken.

STUDIO ENTROPICA

Studio Entropica is een kwartet van lokale kunstenaars: Sander Heremans, Jangojim, Rik Potoms & Tom. 

Studio Entropica op Facebook:

Studio Entropica
Studio Entropica
Studio Entropica
Studio Entropica

HELL'O COLLECTIVE

HELL'O COLLECTIVE is een duo bestaande uit Jérôme Meyen en Antoine Detaille, afkomstig uit Bergen. 

HELL'O COLLECTIVE op Instagram: https://www.instagram.com/antoinehellocollective/ of https://www.instagram.com/jer_hellocollective/

Hell'O Collective aan het treinstation van Vilvoorde
Hell'O Collective aan het treinstation van Vilvoorde

STUDIO ENTROPICA & Sander Heremans

Studio Entropica verzorgde 2 graffiti aan het Zennelab

De graffiti van Sander Heremans vind je terug aan de Europabrug in Vilvoorde: 

door Studio Entropica aan het Zennelab in Vilvoorde en Sander Heremans aan de Europabrug in Vilvoorde
door Studio Entropica aan het Zennelab in Vilvoorde en Sander Heremans aan de Europabrug in Vilvoorde

VEUCH, MANOEL QUITERIO SANTOS, CESA, NUKE, DASE, MR81, ARTOIS & BIRD

  • Aan de Europabrug vind je het graffiti-kunstwerk van VEUCH,
  • Aan de Kruitfabriek, het werk van Manoel Quitério Santos
  • Cesa, Nuke, Dase, MR81, Artois en Bird maakten de werken aan de Europabrug
door VEUCH aan de Europabrug, door Manoel Quitério Santos aan de Kruitfabriek, door Cesa, Nuke, Dase, MR81, Artois en Bird aan de Europabrug in Vilvoorde
door VEUCH aan de Europabrug, door Manoel Quitério Santos aan de Kruitfabriek, door Cesa, Nuke, Dase, MR81, Artois en Bird aan de Europabrug in Vilvoorde

Ontdek het verhaal achter prachtige Vilvoordse graffiti-parels

Vilvoorde heeft een boontje voor graffiti. Gebruik de Street Art Cities app om er meer over te ontdekken of spring je fiets op en doorkruis de stad op zoek naar al het streetart moois dat Vilvoorde te bieden heeft: 

Wist je dat de Antwerpse kunstenaar Dzia in De Kruitfabriek zijn eerste solo show had? Zijn gouden vos is nog steeds op het gebouw te bewonderen. Er valt in Vilvoorde ook werk van Roa te spotten, die vanuit Gent de wereld veroverde met zijn zwart-witte dieren. Maar ook een aantal Vilvoordse kunstenaars zoals Wide Vercnocke, Roel Heremans en Sander Heremans lieten zich niet onbetuigd om kleur in de stad te brengen.

Deze Belgische kunstenaars zijn inmiddels geflankeerd door internationale artiesten. De Argentijnse artieste Hyuro maakte een ontroerende mural over het immigratieproces vanuit de Andalusische zusterstad Peñarroya-Pueblonuevo. De wereldberoemde Portugese kunstenaar Bordalo liet op de gevel van het internaat van Horteco één van zijn ‘trash animals’ achter. Een unicum, want Vilvoorde is de enige Belgische stad die met een werk van Bordalo kan pronken.