taaliconen

verklaring

Een aantal van onze voorstellingen zijn in het Nederlands, maar je hoeft niet voor alle voorstellingen perfect Nederlands te kunnen.

Om aan te geven hoe goed je kennis van het Nederlands best is om als volwassene optimaal van de voorstellingen te genieten, hebben we ze een taalniveau gegeven. Dit is de uitleg bij de gebruikte iconen:

taalniveau 1Je spreekt of begrijpt nog geen of weinig Nederlands. In de voorstelling is er veel visuele en/of muzikale ondersteuning. Je kan genieten van de muziek of het spektakel zonder (veel) Nederlands te begrijpen.
Taalniveau 2Je begrijpt al een beetje Nederlands, maar durft nog niet zo goed te praten. Dankzij de visuele en/of muzikale ondersteuning in de voorstelling kan je genieten van de activiteit waarin eenvoudig Nederlands wordt gebruikt.
taalniveau 3Je begrijpt al aardig wat Nederlands en je kan ook vlot iets vertellen. De boodschap in de voorstelling mag iets complexer zijn, maar de zinnen zijn helder en eenvoudig. De teksten worden visueel en/of muzikaal ondersteund
Taalniveau 4Je spreekt en begrijpt zeer vlot Nederlands. Je volgt de standaardtaal in een normaal tempo en hebt geen nood aan visuele ondersteuning. Uitdrukkingen, woord-spelingen en complexe zinnen vormen voor jou geen probleem.