Openingsweekend #EXPO1800 en ZomerSurprises in Faubourg en Far-West

12 juli 2020

Het voorbije weekend opende in de wijken Faubourg (J. Wautersplein) & Far-West (M. Duchépark) de openluchttentoonstelling #EXPO1800. Schepen van cultuur Moad El Boudaati en een aantal van de meer dan 20 geselecteerde fotografen die elk een link hebben met onze stad, bezochten de tentoonstelling. Ondertussen verrasten de eerste ZomerSurprises de buurtbewoners van Faubourg en Far-West met artistiek straattheater.

ZomerSurprises

Een weekend lang "trakteerde" cc Het Bolwerk de omwonenden van de expowijken op spontane en mobiele straattheateracts. Onaangekondigd trokken de straatartiesten door de straten rond de tentoonstelling. Ze trokken de aandacht met muziek of tromgeroffel en belden zelfs aan de deuren aan.

Zo brachten Ché Cirque, Bubbels at home (bellen en harten), Puurlain, XXL Music, I Play, Onderwater, Trashbeatz en  Lapie Lapstok (Tijdhandelaar) steeds op veilige afstand en met korte opvoeringen coronaproof cultuur - letterlijk - "tot aan de deur" van de Vilvoordenaars.

EXPO1800 en publiekswedstrijd

Heel wat Vilvoordenaars bezochten ondertussen #EXPO1800. De laagdrempeligheid van deze openluchtfototentoonstelling is hartverwarmend en zorgt voor leuke reacties van bezoekers.

Zo bleek ook uit het gesprek met buurtbewoonster Danielle die bij het bezoek van de tentoonstelling ontdekte dat zij een hele speciale relatie heeft met maar liefst twee van de 16 foto's voor haar deur: een foto van haar eerste gezinswoning en een foto waarop ze bij toeval haar hondje Kira ontdekte.  

Deze foto's zijn een selectie uit FotochallengeVilvoorde met als thema Landschap. De expo is nog te zien tot zondag 26 juli. Van 17/07 tot 27/07 om 9 uur kunnen de  bezoekers stemmen op hun favoriete foto op Facebook van Stad Vilvoorde . De fotograaf van de foto met het meeste aantal ‘likes’, wint zijn of haar foto op groot formaat.

Bezoek nog tot 26 juli deze eerste editie van de expo, stem op jouw favoriete foto en doe mee aan de volgende edities. Of laat je binnenkort verrassen in jouw buurt (overzicht).

Volg #FotochallengeVilvoorde & #EXPO1800 op Facebook & Instagram van Vilvoorde en cc Het Bolwerk.