pARTkoer 3e graad - STEAM

Voorstelling in het cultuurcentrum

'Naaf' van Tal en thee: Een muzikaal en visueel verhaal over een bijzondere vriendschap in een dolgedraaide wereld van wielen, woorden én geldMeer info op de pagina van de voorstelling.
'Defect' van Collectief Verlof: een zoektocht naar de schoonheid van onze menselijke defecten. Energiek teksttheater met live muziek, veel fantasie én humor. Meer info op de pagina van de voorstelling

 

KEUZEMENU

Workshop op school: Creatief schrijven met de taalrobot - o.l.v. Erlnmyr
Als je een tekst schrijft samen met een taalrobot, is dat dan kunst? Computerprogramma’s die teksten schrijven, zoals ChatGPT… het nieuws staat er vol van. In deze workshop gaan leerlingen aan de slag met een kindvriendelijke taalrobot om samen creatieve teksten te schrijven. Daarna delen ze hun creaties met de klas, gegniffel verzekerd! Duur: 2 lesuren (100 minuten)

Kunstkoffer in de klas

Partner Bamm! maakte een kunstkoffer op maat, met een gedetailleerde handleiding, opdrachtfiches en inspirerende materialen om de opdrachten uit te voeren in/met je klas. Een instructievideo maakt je wegwijs. Open de koffer en verken op een speelse manier STEAM. Je kan als leerkracht zelf bepalen hoelang en hoe intens je met de koffer werkt door verschillende opdrachten te combineren of tussendoor korte prikkelende activiteiten te plannen. Elke koffer is opgebouwd rond een aantal specifieke kunsteducatieve thema's. Voor STEAM zijn dat: Ratio & Emotie - Tijd & Ruimte - Wetmatigheden & Toeval - Actie & Reactie - Herhaling & Variatie.

NIEUW! Kunstkoffer-workshop met begeleiding 

Naast het zelfstandig gebruik van de koffer, bieden we ook een begeleide workshop aan. Hierbij komt een professionele Bamm-docent met de kunstkoffer STEAM naar jouw school. In deze workshop worden de opdrachten op een dynamische manier tot leven gebracht in de klasDuur: 2 lesuren (100 minuten)

Doe-Denk-Ding: opdrachtenkaartjes in de klas of thuis

10 fiches (1 per maand) met telkens drie opdrachten: korte, speelse activiteiten om ‘muziek’ maandelijks een plek te geven in de klas en thuis. De klasleerkracht plant dit volgens eigen goeddunken en met behulp van een interactieve fiche, met opdrachten per maand. Online gratis down te loaden.