za 13 nov
20u30

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 18.00 - € 0.00
+- 2u00

Je begrijpt of spreekt nog niet zo veel Nederlands. 
© Huis van het Nederlands Brussel

Brussels Jazz Orchestra with Zediam, Monique Harcum & DJ Grazzhoppa

Two Places

Brussels Jazz Orchestra with Zediam, Monique Harcum & DJ Grazzhoppa

Two Places

Brussels Jazz Orchestra kijkt de vernieuwende kracht van jazz uitdagend in de ogen en doet dat in goed gezelschap. “Two Places is een uniek project. Het glorieuze geluid van het orkest wordt gecombineerd met mijn stem, Zediams rhymes en DJ Grazzhoppa’s turntablism. Er is jazz én soul én funk. Het is een cocktail waarvan je niet zou verwachten dat hij zo goed smaakt.” – Monique Harcum.

Eind januari 2020 beleefde Two Places haar vuurdoop in de Kortrijkse Concertstudio. Een publiek van jonge hiphopfans, soullovers en doorwinterde jazzcats onthaalde het project met wiegende heupen en groovy applaus. Alle genres die in Two Places aan bod komen, vinden hun roots in de jazz. Zo gingen artiesten niet lang na het ontstaan van hiphop aan de slag met het samplen van jazzopnames, waardoor de sound van BJO ook voor fans van andere genres herkenbaar is.

Naast kleppers als raptalent Zediam (Soul’Art), zangeres Monique Harcum en hiphopgod DJ Grazzhoppa, krijgt BJO het gezelschap van Erik Rademakers (Selah Sue) op elektrische basgitaar en David Thomaere (The Voice, Netsky, Laura Tesoro) aan de toetsen. Two Places evolueert voortdurend van het typische idioom van BJO naar een andere sound, zonder dat die overgangen choqueren. Het is een unieke en veelzijdige rit langs nieuwe muzikale oorden.