za 10 feb
19u00

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 13.00 - € 9.10
+- 1u00

Je begrijpt of spreekt nog niet zo veel Nederlands. 
© Huis van het Nederlands Brussel
Uit met Vlieg

Circumstances

EXIT (8+)

Circumstances

EXIT (8+)

Geen iedereen zonder mij, geen ik zonder de ander.

‘EXIT’ toont de ontmoeting van vier individuen. Ze ontmoeten elkaar in een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren. Ze lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. 

We bewegen ons als mens altijd voort. Maar wat als je altijd "onderweg" bent en nooit ergens kan thuiskomen? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans.

‘EXIT’ is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partner-acrobatie en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline: bascule, straps, trapeze en acrodans. Ook hier is de thematiek van toepassing: vier individuele disciplines in één collectieve taal.  

door

Piet Van Dycke (concept/choreografie), Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner, William Blenkin (spel), Bastiaan van Vuuren, Bastian Benjamin (muziek), Marie Peeters (dramaturgie), Arjan Kruidhof, Arjen Schoneveld (installatie)

Het stuk bouwt slim op naar een adembenemende apotheose. De performers hijsen zich de lucht in, glijden van de muur en zoeken met z’n vieren een balans die ze uiteindelijk ook vinden. Indrukwekkend.
De Standaard

trailer

Solo, met twee en uiteindelijk met zijn vieren voeren ze er verbluffende, gevaarlijk ogende acrobatische toeren op uit. De Vlaamse choreograaf Piet Van Dycke vroeg dan ook vier dansers met een circus-achtergrond voor deze voorstelling. Hun dubbele talent maakt ‘EXIT’ tot een opwindend uur fysieke krachtpatserij.
NRC Handelsblad

teaser

De adembenemende voorstelling blaast je omver. Het is een combinatie van dans en circus, met vier eenlingen die, na aanvankelijke weerstand, elkaar nodig hebben om balans in hun leven te vinden. Het is ongelofelijk hoe de vier jonge mannen al die loop- en bewegingspatronen uitvoeren, telkens net omzeilend of juist expres het tegendeel. En hoe ze steeds net op tijd weg zijn om die omklappende wand niet tegen hun hoofd te krijgen. Blatende schapen en een van ontlading juichend publiek bij ‘EXIT’ van de Belgische choreograaf Piet Van Dycke en zijn Circumstances.
Dagblad van het Noorden

Exit werd geselecteerd voor het Theaterfestival 2023!

Uit het juryverslag: 
“Voor de jury is ‘EXIT’ de spannendste circusvoorstelling die vorig seizoen in Vlaanderen te zien was. Verwondering regeert, maar nooit wordt ze vrijblijvend. Een spannende circusact in een decor van tollende deuren en muren.”