! GEANNULEERD - Troissoeur

! GEANNULEERD - Troissoeur

Troissoeur bestond uit een samenwerking van 3 broers Vanvinckenroye (Rein, Edwin en Joris) en Pieter Thys.

Troissoeur stond bekend als een eigenzinnige, expressieve, anarchistische en theatrale elektro- akoestische band met een ijzersterke live reputatie. Zij waren de inspiratiebron voor vele groepen en muziekprojecten die doorgedreven stijlvermenging toepaste als nieuwe richting binnen de eigentijdse folk.

20 jaar geleden speelden ze wereldwijd op grote internationale festivals en tekenden bij Emi voor hun cd producties. De muzikanten gingen in 2007 elk hun eigen weg. De tijd die ze nodig hadden om persoonlijk te groeien en nieuwe richtingen te exploreren leidden tot projecten als de Millenniums, Assunta & The Light Orchestra, Aranis, BASta!, EZRAh, The Craving Deer, Silent Music, The Tribe Band, …

Na 13 jaar hebben ze terug zin om samen op het podium te staan. Het oorspronkelijke akoestische repertoire, dat nog niets aan kracht verloren heeft, wordt als uitgangspunt genomen. Troissoeur stond bekend als een groep die zichzelf altijd opnieuw probeerde uit te dagen en het publiek wist te verrassen. Dat zal na al die jaren niet anders zijn.