zo 11 feb
20u30

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 22.00 - € 15.40
+- 1u30

Guido Belcanto & Roland

Les stratiers de la chanson

Guido Belcanto & Roland

Les stratiers de la chanson

De meest vooraanstaande folk- & bluesartiest in onze contreien? Unaniem: Roland.
De meest vooraanstaande zanger van het Levenslied? Klaar en duidelijk: Guido Belcanto.
Beide artiesten zijn op hun respectabele leeftijd welhaast uitgegroeid tot mythische proporties. Waarachtige cultfiguren, mannen van vele oorlogen en still standing strong.

Andere link tussen de heren: ze zijn allebei begonnen als straatzanger! Zoiets schept een niet te onderschatten band. Ze speelden muziek om te overleven en waren content met wat hen werd toegestopt. Ze gingen het avontuur aan en dachten geen moment aan een “carrière”. Twee straatzangers die de handen in mekaar slaan, dat zijn dus de “stratiers van het chanson”.

Guido is een absolute kenner en liefhebber van folk- en bluesmuziek. Roland is zeer goed op de hoogte van het genre dat men smartlap noemt en kijkt daar absoluut niet op neer. De liederenschat en kennis van het oude repertoire die de twee stratiers bezitten is vrijwel onmetelijk. Voeg daaraan toe het rijke, gevarieerde, sublieme gitaarspel van Roland en de mooie doorleefde stem van Guido en je hebt een gouden combinatie.

De compagnons de route van deze twee oud-strijders zijn niet van de minste: Ad Cominotto (vooral bekend van zijn samenwerkingen met Arno) op accordeon en piano, Jasper Hautekiet (Rythm Junks, Bony King, Douglas Firs enz.) op contrabas en Jeroen Stevens (Tom Pintens, Ultima Vez, DAAU, Lais enz.) op drums.

Dit wordt een niet te missen muzikale hoogmis.