za 06 apr
19u00

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 11.00 - € 7.70
+- 0u50

Je begrijpt of spreekt nog niet zo veel Nederlands. 
© Huis van het Nederlands Brussel
Uit met Vlieg

jam.Shenanigans

Shenanigans (6+)

jam.Shenanigans

Shenanigans (6+)

Shenanigans is een hedendaagse circusvoorstelling over het belang van speelsheid, creativiteit en verbeelding doorheen het leven. Ordinair speelgoed staat centrale in dit absurd jongleerritueel met als doel het innerlijke kind weer tot leven te brengen. Doorheen het jongleren van isimo vliegtuigjes, hot wheel banen en een opblaasbaar zwembad willen Batist en Henri u uitnodigen op een nostalgische reis naar de kindertijd.

Shenanigans is een interactieve voorstelling waarin de artiesten hun eigen kinderdromen delen in de hoop jong en oud te inspireren om die van hen nooit meer los te laten. Een ode aan het innerlijke kind.

De compagnie 'Jam Shenanigans' wil plaatsmaken voor onnozeliteit in een steeds serieuzere samenleving. Zij brengen speels en energiek circus met alledaagse objecten en gezonde gekheid. Bij hun naamsgeving begint het al, Shenanigans betekent geintjes, trucjes, capriolen ... 

Jam Shenanigans is een fris, jong en speels jongleer duo bestaande uit Batist Van Baekel (2000, BE) en Henri Kangas (1998, FIN). Henri en Batist leerden elkaar kennen tijdens hun studies aan Codarts Circus Arts in Rotterdam, Nederland, waar ze al snel ontdekten dat ze een gelijkaardige interesse in objectmanipulatie delen. In september 2023 komen ze als jong collectief naar buiten met hun eerste voorstelling Shenanigans, een voorstelling met ordinair speelgoed waarin ze de essentie van het innerlijke kind weer naar voor willen schuiven.

Batist is afkomstig van Houtem en kreeg de circusmicrobe te pakken bij circusatelier Circolito. Zijn eerste volwaardige show als circusartiest verdient een plek in zijn thuisstad.

door

Batist Van Baekel, Henri Kangas (spel/concept)

We don’t stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.
George Bernard Shaw

Trailer