do 12 jan
20u30

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 16.00 - € 11.20
+- 1u30

Johan Petit, Tom Pintens & Dora Brams

Nu het nog kan

Johan Petit, Tom Pintens & Dora Brams

Nu het nog kan

Op een ochtend in februari, een paar weken voor corona, fiets ik naar mijn werk. Links het vliegveld, rechts de volkstuintjes. Terwijl de opkomende zon in mijn linkeroog valt, denk ik plots: wat ben ik eigenlijk allemaal aan het doen?

Aan het woord Johan Petit, theatermaker en gelegenheidsfilosoof. Er ligt weer iets op zijn hart, over het leven, maar vooral over hoe hij zelf in dit leven staat.

In maart 2020 was hij net bezig met de voorbereiding van een nieuw stuk toen de coronacrisis uitbrak. Alles viel stil. In juni werd zijn moeder ziek en ging het leven met hem aan de haal. In de daaropvolgende maanden probeerde hij wat hem overkwam in woorden te vatten.

Tom Pintens schreef speciaal voor deze voorstelling een prachtige soundtrack die live gebracht wordt door hemzelf of Maya Dhondt op piano en Dora Brams op bas.

"Waar het hart van vol is, loopt de mond van over. Daar is Johan Petit het levende bewijs van in 'Nu het nog kan', een van zijn meest intieme voorstellingen bij zijn gezelschap MartHa!tentatief."
Els Van Steenberghe in Knack Focus (***)

in de pers

"Als observator van het dagelijkse leven blijft Petit onovertroffen: met rake anekdotes vol couleur familiale schept hij het beeld van een warm gezin, waarin de zorgrollen voor het eerst worden omgedraaid. "
Filip Tielens in De Standaard (***)
"Enige melancholie was Johan Petit nooit vreemd, alleen kwam dit ingrediënt zelden beter tot zijn recht als in deze voorstelling."
Ilse Dewever in Gazet van Antwerpen (**** )