di 01 okt
14u30

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 14.00 - € 2.80
+- 2u05

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.
© Huis van het Nederlands Brussel
Met pauze

Laura Lynn

Tienerklanken

Laura Lynn

Tienerklanken

Is ‘Tien om te Zien’ een mijlpaal in de geschiedenis van populaire muziek op televisie, dan was ‘Tienerklanken’ in de jaren zestig en zeventig het oerprogramma. En niemand beter dan Laura Lynn om terug te grijpen naar die oorsprong in haar theatertournee.

Leuke plaatjes, goede maatjes. Dat was een onderdeel van ‘Tienerklanken’. Nog vooraleer er sprake was van het iconische ‘TopPop’ op de Nederlandse tv, ontving ‘Tienerklanken’ op de toenmalige BRT latere legendes als The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Cliff Richard of Pink Floyd.

Laura Lynn speelt in dit concert haar koninklijke schlagercharme helemaal uit en kiest resoluut voor de vrouwelijke nachtegalen van de hoogdagen van het programma zoals Marva, Jo Leemans, La Esterella, maar ook de Nederlandse Willeke Alberti, Conny Vandenbosch en Tante Leen. Tegelijk ontpopt Laura Lynn zich ook als een rasperformer. Doorspekt met leuke anekdotes laat ze ons ervaren hoe we in de jaren zestig en zeventig van ‘Tien om te Zien’ avant la lettre genoten.

door

Laura Lynn (zang), Bruno Ravelingien (gitaar), Laurens De Schutter (drums), Stijn Tondeleir (bas), Pieter Goossens (toetsen)