wo 04 okt
20u00

cc Het Bolwerk - schouwburg (sur scène)

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 14.00 - € 8.00
+- 3u00
pauze inbegrepen

Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.
© Huis van het Nederlands Brussel

'NUFF SAID

Words. Beats. Jokes.

'NUFF SAID

Words. Beats. Jokes.

‘Nuff Said werd groot in Antwerpen en vertakte de afgelopen 15 jaar naar podia in Genk, Turnhout, Leuven, Rotterdam en Amsterdam.
Dit seizoen kan je opnieuw elke maand op ‘Nuff Said in cc Het Bolwerk terecht voor een nieuwe show met verse namen. Van comedy en hiphop tot jazz en spoken word.

Huisband Lucid Lucia Collective brengt elke editie een feest van jazz, funk en groove. Yannick Joos is jullie host van de avond. Friskobar Soweto trapt de avond af vanaf 20u00.

Aight! Who’s in!?

host van de avond: YANNICK JOOS (BE)

Yannick Joos is hardcore ADHD’er en begeleider voor mensen met een beperking. De lokroep van het podium was onvermijdelijk en na enkele jaren theater besloot Yannick in 2015 resoluut voor comedy te gaan. Gewapend met energieke lichaamstaal, absurde wereldblik en een streepje poëzie gaat hij op pad om iedereen in zijn wervelwind mee te nemen.   

Zo was Yannick in 2019 het officiële voorprogramma van Iwein Segers en is hij tweewekelijks te horen met een comedy actua segment op Bruzz Fm. Hij maakte ook al comedy segmenten voor Willy radio en Nrj Radio. Je kon Yannick spotten in iedereen beroemd. Hij werkte en schreef mee aan ‘De klaagmuur’ en 'Mijn kleine pinata’. In 2020 schopte hij het tot de finale van de  Radio 2 humorklas. In de lockdown periode maakte hij een pop up podcast met Nigel Williams onder de naam. 'Van A tot B'.

DESTA JONG (NL)

DESTA JONG (NL) is één van de grootste nieuwe talenten in het stand-up comedy circuit. de geboren Amsterdamse is niet op haar mondje gevallen en met haar rauwe en eigen comedy-stijl stond ze al in verschillende comedyclubs en speelde in comedyshows door het hele land, zo stond ze ook op het Utrecht International Comedy Festival.

AMIR SULAIMAN (VS)

AMIR SULAIMAN (VS) is dichter, scenarioschrijver en producer. Hij was recentelijk schrijver en producer van seizoen 2 van de bekroonde serie ‘Ramy’. Op muziekgebied verdiende hij in 2022 een Grammy-nominatie voor Best Spoken Word Album voor zijn samenwerking met Dave Chappelle op hun album ‘8:46’. Hij heeft onlangs ook muziek uitgebracht met Robert Glasper; ze speelden hun nummer ‘In Tune’ op ‘The Tonight Show with Jimmy Fallon’.

MAARTEN INGHELS (BE)

MAARTEN INGHELS (BE) is een multidisciplinair kunstenaar, schrijver en dichter. Zijn werk bestaat uit boeken, installaties, video’s en performances. Zijn laatste roman ‘Het mirakel van België’ gaat in op zijn ervaringen met de grootste meesteroplichter ter wereld en vermengt documentaire met fictie om een literair verhaal tussen leugen en waarheid te vertellen. Het boek vormde de basis voor een docureeks en een multimediale theatervoorstelling.

“Een briljant geschreven roman” – De Telegraaf

“Een echte page-turner” – Knack

TONY LAW (CAN)

TONY LAW (CAN), surrealist en meesterverteller, is drievoudig winnaar van de Chortle Award, winnaar van de Amused Moose Best Show en genomineerd voor de Edinburgh Comedy Award. Zijn kenmerkende stijl omvat improvisatieroutines die zich richten op absurde en surrealistische onderwerpen en concepten.

“The King of post-modern nonsense” – Telegraph

“Chaos has rarely been so finely constructed and this much fun” – The Times

Een voorsmaakje en terugblik op de 100ste editie