za 21 sep
20u30

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 23.00 - € 4.60
+- 1u30

Je begrijpt of spreekt nog niet zo veel Nederlands. 
© Huis van het Nederlands Brussel
Zonder pauze

Patrick Riguelle, Guy Swinnen, e.a.

Bruce Springsteen 75 - Een Eerbetoon

Patrick Riguelle, Guy Swinnen, e.a.

Bruce Springsteen 75 - Een Eerbetoon

Op 23 september 2024 wordt Bruce “The Boss” Springsteen 75.

Deze mijlpaal van één van de meest invloedrijke en iconische figuren in de rockmuziek, laten we niet ongemerkt voorbijgaan en vieren we samen met een bende rasmuzikanten. Springsteen speelde in het begin van zijn carrière vooral in clubs in Asbury Park, New Jersey.

Kenmerkend toen, en nu nog altijd, zijn de lange shows die tot wel vier uur kunnen duren (zonder pauze!). Na de doorbraak in 1975 met ‘Born to Run’ volgde ‘Darkness on the Edge of Town’, en met ‘Hungry Heart’ op het dubbelalbum ‘The River’ scoorde Springsteen z’n eerste top 10-hit. ‘Born in the U.S.A.’ maakte van Bruce in 1984 een wereldster.

'Thunder Road’, ‘Dancing in the Dark’, ‘Nebraska’ en nog zoveel meer hits bieden voldoende materiaal om een gevarieerde setlist te maken voor een warm eerbetoon aan de man wiens manager Jon Landau ooit zei “I saw Rock and Roll’s future and its name is Bruce Springsteen”.

door

Patrick Riguelle (zang/gitaar/lap steel), Guy Swinnen (zang/gitaar), Tom Vanstiphout (zang/gitaar), Piet De Pessemier (zang/gitaar), Axl Peleman (zang/bas), Jan Hautekiet (toetsen), Marc De Maeseneer (saxofoon), Ron Reuman (drums)