do 28 mrt
20u30

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 15.00 - € 10.50
+- 1u00

Je begrijpt of spreekt nog niet zo veel Nederlands. 
© Huis van het Nederlands Brussel

Paulette Verlée

Paulette Verlée

Paulette Verlée, alter ego van Veerle Pollet, leerde al jong pianospelen met de werken van Bach en Schumann, maar het waren uiteindelijk Debussy, Poulenc en Satie die haar inspireerden voor dit concert. Haar werk valt te omschrijven als post-minimalisme of extended neoklassiek.

Zelf plakt ze er liever geen naam op en ziet ze het als een synthese van verschillende stijlen die haar nauw aan het hart liggen: klassiek, jazz, pop én electro. In haar composities combineert ze het klavier al dan niet met strijkers en subtiele elektronica.

Haar eerste album ‘Choses Vues à Droite et à Gauche (Sans Lunettes)’ kreeg airplay op Radio 1 en Klara, en is erg populair op streamingdiensten, met niemand minder dan Nils Frahm die ‘Reprieve for Piano Solo’ opnam in zijn persoonlijke Spotify-playlist.

Onlangs stond ze nog in de kijker met haar eigenzinnige herwerking van het nummer '11.10' van Sohnarr (de band rond Patricia Vanneste, ex-violiste bij Balthazar).

door

Veerle Pollet (piano), Maaike Organe (cello)

concert in het kader van het festival PianoDays 2024

Op de 88-ste dag van het jaar (een piano heeft 88 toetsen) is het Piano Day. Een wereldwijd event waarbij de piano centraal staat, in schrikkeljaren op 28 maart.

Cultuur Noordrand organiseert een waaier aan activiteiten rond Piano Day onder de noemer 'festival PianoDays 2024'. 
Voor het volledige programma van PianoDays in de Noordrand en voor tickets klik hier.