vr 29 sep
20u30

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 20.00 - € 14.00
+- 1u45

Je spreekt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed. 
© Huis van het Nederlands Brussel

Sofie Engelen & Franky De Smet-Van Damme & vierkoppige liveband

The History of Metal

Sofie Engelen & Franky De Smet-Van Damme & vierkoppige liveband

The History of Metal

In den beginne was Sofie Engelen (Radio Willy, Studio Brussel) helemaal gebeten door grunge, de muziekstroming die aangevoerd werd door bands als Nirvana en Pearl Jam. Tot haar oudere broer haar op een dag platen van Iron Maiden, Guns N’ Roses en Black Sabbath toestopte en ze pas écht ontdekte hoe groot de liefde voor muziek kan zijn. Tien jaar later stond ze oog in oog met legendes als Ozzy Osbourne en Bruce Dickinson toen ze backstage verslag uitbracht vanop Graspop Metal Meeting, Rock Werchter en Pukkelpop.

Vandaag popelt Sofie om samen met de Belgische metal grootheid Franky De Smet-Van Damme en een vierkoppige liveband te grasduinen in de rijke geschiedenis van de metalmuziek. Van Motörhead, Led Zeppelin, Fleddy Melculy tot Channel Zero, allemaal komen zij aan bod in de bangelijk beukende voorstelling ‘The History of Metal’.

Op deze atypische avond beloven de muzikanten fantastisch te zijn en de anekdotes en muziekfragmenten ronduit ijzersterk. Of je nu Paranoid bent of een trooper met een T-shirt van Metallica: Nothing Else Matters, want na het zien van deze voorstelling voel je je gegarandeerd helemaal Thunderstruck.

Dit concert is een productie van Maandacht in samenwerking met Radio Willy.

-> Na de voorstelling is iedereen welkom voor een afterparty met dj Fleddy Melculy

66,6 % Metal, 33,4 % Old school hip hop

De zanger, brulboei, producer en adonis van de metalband FLEDDY MELCULY trekt de baan op als DJ. En hij biedt nu al zijn verontschuldigingen aan voor gehoorschade en ander vertier. Niet geschikt voor trouwfeesten, vormsels, bar mitswa’s, vechtscheidingen enz. Wel geschikt voor sloopwerken, satanische misvieringen en andere feestjes.