vr 30 sep
20u30

cc Het Bolwerk - schouwburg

Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

€ 20.00 - € 14.00
+- 1u30

Stijn Meuris e.a.

History of New Wave

Stijn Meuris e.a.

History of New Wave

Voor degenen die tegen beter weten in nog even bij disco, soul en hardrock hangen: de muziek van de eighties is helemaal terug. Van nooit weggeweest eigenlijk, want de donkere, alternatieve maar vaak ook sexy klanken van de new wave duiken al langer op in de betere muziek van nu.

Stijn Meuris gidst samen met een bende muzikale klasbakken het publiek doorheen een decennium vol klassiekers van het messcherpe genre.

Passeren de revue: Bauhaus, Joy Division, Sisters of Mercy, The Cure, Siouxsie and the Banshees, The Smiths en nog een dik dozijn bands die destijds voor kippenvel zorgden. En nu nog steeds. Tussendoor aangezwengeld door verhalen die uit de doeken doen waar dat nou precies over ging, die vreemde eighties.

door

Stijn Meuris (presentatie/zang), Filip Heylens (zang/gitaar), Leen Diependaele (zang/toetsen), Kris Delacourt (gitaar/toetsen), Bart Van Lierde (bas), Ron Reuman (drums)

Na de voorstelling is iedereen welkom in onze polyvalente zaal voor een afterparty met Zebedeüs New Wave ft. dj Joost.

De New Wave Parties van Zebedeüs waren jarenlang een vast begrip in onze regio. Ook eind jaren ‘90 haalde dj Joost regelmatig die platen van toen uit de kast. En dit tot grote vreugde van de zwarte brigade die dan met puntschoenen, opgezette kapsels, neergeslagen blik en gebogen schouders over de dansvloer zweefde op de
tonen van The Cure, Anne Clark, The B52’s en andere new wave-coryfeeën.

Ook vandaag is Joost Robberechts trouwens nog steeds actief als dj en Zebedeüs staat nog altijd synoniem voor geweldige new wave-muziek.

Zebedeüs in reportage van Ring Tv 2009