zo 11 jun
11u00

Stadhuis - Grote Markt

Grote Markt
1800 Vilvoorde

€ 17.00 - € 11.90
+- 1u00

VERPLAATST I Desguin Kwartet

VERPLAATST I Desguin Kwartet

OPGELET I Dit concert stond geprogrammeerd op 09 oktober maar werd verplaatst. Alle tickethouders werden persoonlijk geïnformeerd.   

De leden van het jonge en ambitieuze Desguin Kwartet vonden elkaar op het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar ze als kwartet afstudeerden met de hoogste onderscheiding. Het kwartet werd kort daarop geselecteerd door het Orpheus Instituut Kamermuziek in Gent en is momenteel lid van de prestigieuze Pro Quartet Academy in Parijs.

In 2019 werden ze Artist in Residence van SWUK Vlaanderen. In 2020 werden ze laureaat en publiekswinnaar van de Supernova Classics Competitie en in 2021 werden ze geselecteerd door Le Dimore Del Quartetto.

Het kwartet staat bekend om zijn veelzijdigheid en werkt vaak interdisciplinair. Tijdens dit concert transporteert het ons naar de periode waarin de intussen dove Beethoven zijn allerlaatste werk neerpende.
Een werk waarin hij tal van verwijzingen maakt naar vroegere composities en zijn laatste deel moedig betitelt als ‘Muss es sein? Es muss sein!’.

Daarna nemen de strijkers ons mee naar de impressionistische droomwereld van Claude Debussy. Zijn exotische reizen waren de inspiratiebron voor zijn enige strijkkwartet.

Op het programma

  • Ludwig van Beethoven (1770-1827) - Strijkkwartet Nr 16 opus 135
  • Claude Debussy: (1862-1918) - Strijkkwartet in sol klein opus 10
  • Selectie van Deense Folksongs (Arr. Danish String Quartet)

door

Wolfram Van Mechelen, Ludovic Bataillie (viool), Rhea Vanhellemont (altviool), Pieter-Jan De Smet (cello)